Nikolina Pišek progovorila o problemu koji je trajao godinama: ‘Kome da kažem i kako nakon toga’

Nikolina Pišek (Foto: Instagram)

O slučaju Dalibora Matanića kojeg je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje, posljednjih dana bruje mediji i javnost. Nakon što je redatelj putem Facebooka praktički sve potvrdio pripisavši svoje ponašanje drogi i alkoholu, stigle su osude i od brojnih poznatih Hrvata.

A neke je ova uznemirujuća priča potaknula da s javnošću podijele i vlastito slično iskustvo. Tako se putem Instagrama oglasila voditeljica Nikolina Pišek koja je otkrila kako je i sama bila žrtva rodnog nasilja. 

Osim što je ispričala kako joj je dugo trebalo da si osvijesti neke stvari, u objavi je poslala i snažnu poruku svim ženama, ali i muškarcima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)


“Mogu progovoriti iz prvog lica”

“Dečki će biti dečki. I nadam se da hoće, i nadam se da ovakvi slučajevi neće kastrirati one prave, rasne, časne pripadnike muškog roda u odnosu prema istim takvim ženama.

Želimo da ostanete dečki, muževni u punom smislu riječi, punokrvni i strastveni, ali obzirni i nježni, puni poštovanja, svjesni da ćete ponekad čuti NE. I zaista ga ČUTI. I uvažiti. I da to NE i vaše odstupanje ne umanjuje vašu muškost, nego naprotiv, ona u vama raste”, započela je Nikolina, a potom otkrila kako je bila žrtva rodnog nasilja.

“A što se rodnog nasilja tiče, tu mogu progovoriti iz prvog lica. Bilo je mnogo toga što mi je trebalo da osvijestim. Proces je trajao godinama”, istaknula je.

Matanić dodatno šokirao kod Stankovića: Kako je moguće da je ovako mislio 2021. godine

“Važno je da se o tome priča”

“Neke stvari sam spoznala tek nedavno i shvatila da to ne mora nužno biti tako. Shvatila zašto sam se osjećala neobjašnjivo loše u nekim situacijama, i znam da sam trebala reagirati. A nisam. Jer kome da kažem? I što? I kako nakon toga?

Važno je da se o tome priča u javnom prostoru i nakon što utihne ova galama. Da žene shvate što je neprihvatljivo, i da ih njihov osjećaj da se događa nešto loše ne vara”, naglasila je voditeljica.

“Da momci spoznaju granice i ne dožive ih kao zatvor, nego novi prostor pun zdravije, iskrenije i sretnije interakcije. Da nema straha. Stida. Spuštenih pogleda. Želje za nestajanjem. Mržnje”, zaključila je Nikolina.

 


Komentari