Neven Ciganović iskreno: ‘Ova me je osoba u životu najviše razočarala, a evo i zašto’

Neven Ciganović (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)
Neven Ciganović (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Bliži se kraj godine, a o tome kako mu se showbiz scena svidjela ove godine, za nas je prokomentirao društveni kroničar Neven Ciganović, poznatiji kao Cigi. Mnogi ga pamte po ulozi stilista, pjevača, a najviše kao brutalno iskrenog društvenog komentatora.

“Što se tiče showbiz scene u ovoj protekloj godini, mislim da su je obilježili srpski izvođači, nažalost nitko od nas nije baš nekakav pretjerani uspjeh vrijedan spomena napravio. Kraj godine su izvukli nekakvi talent showovi, pa se ima o čemu pričati, ali konkretno baš nam je dosta jadna ta showbiz scena.”, prokomentirao je Ciganović hrvatsku scenu pa nadodao:

‘PROTEŽIRALE SU ME ŽENE I GEJEVI’ Domaća glumica u vrućoj stolici kod Ciganovića odgovarala na škakljiva pitanja

“Ja mislim da nemamo publike, odnosno mislim da showbiz scenu stvaraju mediji, tu su televizija, novine i portali, novine se ne čitaju, portali se čitaju, a za televiziju smatram da nemamo publiku. Kažem, sve se svodi na te nekakve talent showove, pa onda oni možda nekad iznjedre neko iole interesantno lice, ali uglavnom ono o čemu se piše i što volimo gledati to su obično javna scena iz susjedne nam države.”

“Srpska javna scena je jača od hrvatske jer kod njih postoji jako puno emisija, puno se toga snima, svi portali imaju svoje televizije, ima užasno puno prostora i svakom daju prostora, a kada taj prostor imate, na vama je da ga iskoristite, da se izborite za sebe da privučete pažnju.”, rekao je Cigi komentirajući stanje scene u Srbiji.


“Kod nas se uvijek vrte jedno te ista lica koja su pomalo dosadna, svi smo nekako fini, pristojni, dobri, volimo jedni druge, što uopće u suštini nije tako”, zaključio je Neven.

Neven Ciganović (Foto: Marko Todorov / CROPIX)
Neven Ciganović (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Zanimalo nas je također je li se ove godine neka zvijezda posebno istaknula po nečemu:

“To nažalost opet nisu bili domaći ljudi, to je npr. bila apsolutno Aleksandra Prijović, koja je napravila nešto što nikad nitko nije napravio niti će napraviti. To možemo nazvati čak i povijesnim trenutkom, ona će definitivno biti dio povijesti. E sad, netko s naše scene, ove godine je dosta profitirao Matija Cvek koji je imao neki prošlogodišnji hit, a ove godine je uspio snimiti duet s opet srpskom pjevačicom, dakle da bi se održao, morao je potegnuti u susjedstvo. Druge ne mogu istaknuti, a posebno mi je žao što ne mogu istaknuti nikog mladog, da možemo reći ‘Wow, ovo je baš bila njegova godina”.

“U glavi sam možda ja imao neka očekivanja od te osobe da će nešto napraviti, Albina, predivna cura, produkcijski u početku je to sve bilo super, cura lijepo pjeva i siguran sam da je uz malo više energije i karizme ta cura mogla nešto ostvariti. Ali nažalost, ja mislim da je to tip cure kojoj je želja biti poznata doma i imat’ dečka ili budućeg supruga nogometaša. Ima i puno lijepih cura koje su se bavile modelingom za koje sam mislio da će postići neki uspjeh, ali jednostavno su ostale tu gdje jesu i nisu ništa napravile, zato što ih uvijek nešto veže za rodnu grudu.” rekao je Ciganović o javnim osobama koje su ga razočarale u životu te dodao: “Obično me više razočaraju žene nego muškarci… osim privatno!”

NEVEN CIGANOVIĆ OPET NAPADA: Stao u obranu žene koja je poznatoj pjevačici rekla da je debela!

Nevena smo upitali koji zadnji glazbeni hit pamti, a da ga možemo čuti u klubovima ili radio postajama, a veselo nam je rekao: “Čak ne znam ni kako se zove pjesma, ali je uvijek prepoznam i drago mi ju je čuti, to je pjesma od Miach i Hiljsona Mandele, čak je iskorištena u propagandnom programu pa si je morao čuti svugdje. Također, duet Matije Cveka i Marije Šerifović, jako je lijepa pjesma, dobro je odrađena produkcijski.”

“Ove se godine nije dogodio nitko s potencijalom da postane dobar budući pjevač ili pjevačica, doduše opet bi spomenuo Miach, ona je moderna, mlada, sada je izdala i album, koji ima par catchy pjesama, ali u njoj ne prepoznajem energiju nekog tko grize. Vidiš na njoj da je ona tip cure koja je sretna s tim što je postigla. Kod nas uopće nema velike konkurencije, nemaš se s kim nadmetati, biti bolji od nekog, jer nitko nije postigao ništa da bi ti od njega mogao biti bolji.”, priznao je Ciganović.

Zanimalo nas je koga bi Ciganović poslao na Eurosong, a njegov odgovor nas je nasmijao: “Pa… sebe bi poslao! Čak sam i planirao ove godine poslati kompoziciju, radio sam na tome. Ali bih svakako poslao Maju Šuput, ako bi morao poslati nekog da mi ne bude neugodno, poslao bih nju!”

Neven Ciganović (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)
Neven Ciganović (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Prokomentirao je Ciganović i koncert Domenike, koja se ove godine najavila svoj koncert u 2030. godini: “Kao nekakav PR moment mi je super ideja, savršeno. Ali ako ćemo stvarno pratiti taj tijek karijera naših zvijezda, ne vidim da će to biti koncert prepun hitova. Ja to vidim kao eventualno nekakav povratnički koncert nakon što je izrodila jedno troje, četvero djece, pripremala se za koncert u teretani da skine sve one kile koje je u trudnoći natukla, gdje će pjevati naravno, što drugo, nego hitove Magazina. Tonči i Hana Huljić će joj biti gosti, Mia Dimšić, Jelena Rozga koja će već tad biti za penziju, ali dobro, nema veze.”

‘BILO BI BOLJE DA SU OSTALI IZGUBLJENI’ Neven Ciganović ocijenio kostime s Eurosonga, nije izostavio ni Let 3: ‘Vidjelo se da im je stalo’

“Influenceri su pojave koje ja prezirem, zato što smatram da jednostavno nemaju što za ponuditi i samo iskorištavaju te svoje socijalne mreže na način na koji ih svi koristimo, a uvijek se nađu neke budale koje će pratiti taj njihov sadržaj. Te mreže se super koriste kada imamo ljude koji se bave makeupom, pa pokazuju tutoriale, to mi je interesantno, nešto možeš naučiti. Pa ljudi koji rade nekakav crafting, nešto izrađuju, pokazuju isto opet tutoriale, isto svašta možeš naučiti. Čak i kuhanje, ali problem je što danas svatko misli da može kuhati, čovjek se snima i kad jajca peče i on je neki kuhar sad. Stavio je Vegetu, nije stavio sol, pa su to sad jajca s Vegetom. Influenceri koji se glupiraju, izvode nekakve skečeve koji nemaju apsolutno nikakvog smisla, meni ih bude neugodno gledati, sramim se u ime te osobe, to prezirem, ali baš ful!”, prokomentirao je Neven pojavu influencera.

“To je trend koji nam dolazi s istoka jer tamo svi žele biti sve i svašta. To je jednostavno, ti da bi postao influencer samo moraš otvoriti društvenu mrežu, otvoriti profil, upaliti kameru i raditi krelca od sebe i uvijek će se naći krelac koji će te gledati. Većina tih PR i marketinških agencija zovu samo influencere, konstantno se vrte ista lica, a zovu ih isključivo zato jer im ne moraju ništa ponuditi, oni su presretni jer mogu doći i da mogu nekakav sadržaj s tog eventa ponuditi na svojoj društvenoj mreži.”, zaključio je Neven.

U priloženom videu pogledajte video intervju s Nevenom Ciganovićem.

 


Komentari