Nesvakidašnji prizori: Hrpa ljudi nahrupila u Ilicu, zbog jednog razloga stvorile se ogromne gužve

Q'ART Ilica Festival (Foto: Ognjen Karabegović/Press)

U nedjelju 21. travnja održan je QART Ilica Festival, a brojni građani iskoristili su priliku i nahrupili u najpoznatiju zagrebačku ulicu kako bi prisustvovali ovom kulturnomd ogađaju.

Kako se na fotkama može vidjeti, u Ilici su se stvorile ogromne gužve, koje nius jenjavale od jutarnjih do popodnevnih sati, točnije od 9.30 do 15.30, koliko je festival trajao.

Festival je obuhvatio razne  aktivnosti, uključujući izložbe na otvorenom, žive performanse, radionice, glazbene nastupe i još mnogo toga. Jedan od vrhunaca bio je spektakl na Britanskom trgu gdje je u 12 sati održana modna revija koju su zajednički predstavili Tekstilno-tehnološki fakultet, ULUPUH, HUMANA NOVA i La Bestia. Na reviji su prikazani inovativni dizajni koji su oduševili brojnu publiku.

Q’ART Ilica Festival (Foto: Ognjen Karabegović/Press)

Tema festivala

Ovogodišnja tema Q’ART Ilice, “Život na kopnu – Zaštititi, uspostaviti i promovirati održivo korištenje kopnenih ekosustava, održivo upravljati šumama, suzbiti dezertifikaciju, zaustaviti degradaciju tla te spriječiti uništavanje biološke raznolikosti”, ističe ključnu ulogu kopnenih ekosustava u očuvanju života na Zemlji te nužnost njihove zaštite i održivog korištenja radi osiguranja budućnosti svih živih bića.

U skladu s temom Q’Art nas je ove godine s svojim brojnim posjetiteljima podsjećao na to da je zaštita kopnenih ekosustava neophodna za opstanak svih živih bića te da je naša odgovornost djelovati sada kako bismo sačuvali planetu za buduće generacije.

Glazbeni program obilježili su nastupi istaknutih domaćih i međunarodnih izvođača. Posebnu pažnju privukli su argentinski umjetnici Diego Ortiz, Lucrecia Aragon i Bernabe Romero svojim izvedbama tango klasika.


Q’ART Ilica Festival (Foto: Ognjen Karabegović/Press)

Domaća jazz scena predstavljena je kroz nastupe Jerko Jurin Tria, koji su izveli djela poznatih jazz kompozitora, te Gypsy swing tria Špirologija koji je predstavio glazbu s njihovog autorskog albuma “August… Rhythm changes”.

Centar urbane kulture

Joe Pandur s ‘ekonomičnim trijem’ i Ljeljak Šantek & Golubić trio također su dali svoj doprinos ovogodišnjem festivalu, nudeći interpretacije poznatih jazz standarda.

Za najmlađe posjetitelje, ART STATION organizirao je likovne radionice, dok je program MIBOR – POSADI SVOJU BILJKU pružio djeci priliku da se izravno uključe u sadnju biljaka i uče o važnosti prirode.

Q’ART Ilica Festival (Foto: Ognjen Karabegović/Press)

Lokalni restorani i obrti predstavili su svoje specijalitete, doprinoseći festivalskoj atmosferi s puno okusa i mirisa. Sve to je pridonijelo da Ilica za jedan dan postane centar urbane kulture i umjetnosti.

U Ilici se održava festival koji će ljubitelji umjetnosti obožavati: ‘Izvanredna prilika’


Komentari