Nakon skandala koji ga je stajao karijere: Bivši voditelj ponovno osvanuo na HRT-u

Siniša Cmrk (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Nakon dugo godina, HRT-ovi gledatelji danas su na malim ekranima ponovno imali priliku vidjeti svojedobno jednog od najpoznatijih voditelja s javne televizije, Sinišu Cmrka.

Naime, Cmrk je danas gostovao u “Dobro jutro, Hrvatska” gdje je došao kako bi promovirao Podravinu.

Kako je ranije prošlog mjeseca najavljeno, u prostoru dvorane ZKF-a u Novigradu Podravskom grupa entuzijasta osnovala je Podravsku goričnu gardu koja bi promicala običaje i stare zanate, domoljubne vrijednosti i uvažavala sve žitelje Podravine koji ju nose u srcu.

Siniša Cmrk gostovao u “Dobro jutro, Hrvatska” (Foto: HRT/Screenshot)

Žele promovirati Podravinu

Garda je tako danas gostovala u spomenutoj HRT-ovoj emisiji, a među njima se našao i bivši televizijski voditelj.

“Odlučili smo malo Podravinu prezentirati na malo drugačiji način”, istaknuli su u emisiji te dodali kako im je želja promijeniti to što je Podravina ‘malo zapostavljena’.

Također, pojasnili su kako je Garda još uvijek u osnivanju, ali i da su je zamislili kao pravu vojnu postrojbu u kojoj mogu biti samo “ljudi od imena”.


Stanković podsjetio na veliki domaći skandal: ‘Nakon što ju je udario, držala je led na licu’

Skandal koji ga je stajao karijere

Podsjećamo, Siniša Cmrk bio je jedan od najpoznatijih voditelja u Hrvata sve do skandaloznog incidenta od prije dvadesetak godina kojim mu je naprasno prekinuta televizijska karijera.

Naime, na snimanju jedne od najuspješnijih emisija HTV-a, Turbo Limach Show, autor iste Siniša Cmrk, udario je tada asistenticu Marijetu Jelenčić, a ista je detalje incidenta otkrila za domaće medije. Tako je ispričala kako ju je najprije opsovao i izvrijeđao da bi je potom snažno udario u glavu.

Jelenčić je pojasnila kako je u trenutku četvrtog pokušaja snimanja najave Soulfingersa krenula do Cmrka, koji je za to vrijeme sjedio sa strane, kako bi ga obavijestila da je jednom od kamermana tijekom rada nestao novac. Cmrk se ustao, izvrijeđao je i snažno je udario dlanom u lice. Nakon prvog udarca, tvrdilo se, asistenticu je pokušao udariti i nogom.

Siniša Cmrk 90ih je bio jedan od najpopularnijih voditelja u Hrvatskoj (Foto: Željko Hajdinjak / Cropix)

S HRT-a sve zanijekali

Siniša Cmrk je nakon toga navodno izjavio i kako ju je trebao “još više izmlatiti”, a nakon što je Marijeta Jelenčić odvezena na traumatologiju, protiv voditelja i podignuta prekršajna prijava.

S HRT-a su incident prvotno zanijekali, a nakon što je sve dospjelo u javnost, glasnogovornik HTV-a tada je izjavio kako se “Cmrk već dugo ponaša neuračunljivo. Potrebna mu je stručna pomoć”.

Cijeli skandal se odvio pred 70-ak djece, a Cmrk se nakon istog pozdravio sa svojom televizijskom karijerom koju je počeo sredinom 90-ih.


Komentari