Nakon borbe s teškom bolešću preminuo poznati kazališni glumac

Premijera filma Narodni heroj Ljiljan Vidic. Na fotografiji Nenad Cvetko. (Foto: Livio Andrijic / CROPIX)

Glumac Dramskog kazališta Gavella, Nenad Cvetko preminuo je u 54. godini života nakon borbe s teškom bolesti, piše Večernji list.

Glumac je prije dvije godine slučajno otkrio kvržicu na vratu, a u jednom je trenutku i ostao bez glasa. Dijagnosticiran mu je karcinom glave i vrata.

Domaći glumac progovorio o borbi s teškom bolesti: ‘Pao sam na 35 kilograma….I zubi su još truli’

Foto: Facebook
Borba s teškom bolesti

‘U vrijeme kad sam morao crpiti energiju koju nisam imao, pao sam na 35 kilograma. Efekti zračenja i kemoterapije još djeluju. Čak i sad, nakon tri mjeseca, oni još nisu procesuirani u mojem organizmu.

U principu, da kucnem o drvo, sve je ostalo sama pozitiva’, rekao je prošle godine kada je prolazio kroz proces kemoterapije i nadao se dobrom ishodu liječenja.

Nenad Cvetko (Foto: Tomislav Lončar/Cropix)

Pomoć kolega

U pomoć su mu tada pritekli i brojni kolege pa je prije dvije godine tako na inicijativu glumice Višnje Babić, u Gradskom kazalištu Trešnja održana promocija knjige ‘Put u nepovrat’ Damira Cvitanovića, a program su nazvali ‘Knjiga za Cvetka’.

Organizatori su u najavi naveli su da su knjige besplatne te da se skupljaju dobrovoljni prilozi za pomoć glumcu Nenadu Cvetku.


Podsjećamo, Nenad Cvetko rođen je 27. 12. 1969. godine u Zürichu. Upisao je ADU 1990. godine. Stalni je član GDK “Gavella” od 1998. godine.

 


Komentari