Najčitaniji magazin o povijesti, History, proslavio je svoj trideset i peti broj

Fotografija: Marko Lopac

Najčitaniji magazin o povijesti, History, proslavio je svoj 35. rođendan. Tom slavljeničkom prigodom okupili smo ljubitelje povijesti, ali i brojne poslovne partnere i prijatelje projekta u Kontesi – klubu Kazališta Komedija. Svi oni pozvani su da uživaju u cabaretu “Esprit de Paris”.

Brojni prijatelji Historyja, poslovni partneri i oni koji će to tek postati uživali su u nešto skraćenoj verziji kabareta, što je svima dalo prostora za druženje i prelistavanje našega najčitanijeg povijesnog magazina. Naravno, to se vrijeme iskoristilo za razgovore o budućim planovima i potencijalnim suradnjama. Zahvaljujući kabaretu, “otputovali” smo u “grad svjetlosti” i “prošetali” Montmartreom, Elizejskim poljanama te zavirili u Moulin Rouge.

Oni koji su već bili u Parizu prisjetili su se tako njegova šarma, a oni drugi imali su prigodu propušteno nadoknaditi kroz sjajan spoj glazbe, pjesme i plesa. Među brojnim izvođačima zabavljale su nas vrsne pjevačice Tena Vodopija, Maja Bajamić i Katarina Vukadin, dok nas je kroz sve te “kutke i zakutke” Pariza vodio “master of ceremony”, nepobjedivi Miro Ungar, koji je ujedno sa svojih osamdeset sedam na plećima doslovno pokazao i dokazao da su godine samo broj.

Fotografija: Marko Lopac

U našem novom broju Historyja jedna od tema je i kabaret, pa tu možete zaviriti u povijesti “male pozornice”, što bi bio doslovan prijevod francuske riječi “camberete”, iz koje je proizašao i sam naziv ove umjetničke forme. Predstava “Esprit de Paris” vodi nas i u već spomenutu umjetničku četvrt Montmartre, u kojoj je sve započelo. U tamošnjem kabaretu, prvom u modernom smislu, okupljali su se vrlo različiti društveni slojevi. U našem časopisu možete na nekoliko stranica upoznati povijest ove specifične umjetničke forme u kojoj se isprepleću pjesma, ples, erotika, glamur i društvena kritika. Naravno, na našim stranicama prošetat ćete se i kabaretima izvan Pariza.

Fotografija: Marko Lopac
Fotografija: Marko Lopac
Fotografija: Marko Lopac

Te večeri goste smo razveselili i lijepim i zanimljivim poklonima. Pripremili smo im održive dupkom pune platnene vrećice Historyja, a za sadržaj vrećica pobrinuli su se naši partneri: ANAMARIABarcaffeBOBICedevitaELEPHANTJuicyKezeleKonzumKotanyiMogyiMondelēzOPG HažićPevexSana delikateseTeekanneVolim LjutoYves Rocher.

Kako smo se proveli na eventu, pogledajte u videu!


Hvala svima što su bili dio ove History priče, do neke iduće nastavite čitati History jer znanja nikada dosta.


Komentari