Momčilo Otašević zamalo nije postao glumac: Svemu je presudila jedna žena

Momčilo Otašević (Foto: Vedran Peteh / CROPIX)

Momčilo Otašević je jedan od najpoznatijih i najuspješnijih crnogorskih glumaca, a i hrvatska je publika itetako upoznata s ovim glumačkim imenom budući da smo Otaševića imali prilike gledati u brojnim hrvatskim televizijskim serijama. Neke od najpoznatijih uloga su mu one Damira u popuarnoj seriji ‘Kud puklo da puklo’, Ranka u ‘Čistoj ljubavi’ te Janka u kultnim ‘Kumovima’.

Iako su mu tek 34 godine, ovaj je popularni glumac već ostvario zavidnu karijeru. Ipak, i dalje nastavlja raditi punom parom, a na radost njegovih brojnih obožavatelja, Momčila ćemo imati prilike ponovno gledati već ove jeseni u novoj seriji ‘U dobru i zlu’ koja će se prikazivati na Novoj TV.

Iako je riječ o jednom od najprepoznatljivih glumaca s ovih prostora, manje je poznata činjenica da se Momčilo zapravo planirao posvetiti jednom potpuno drugačijem zanimanju – arhitekturi. Međutim, život ponekad piše neobične priče, a ključnu ulogu u promjeni karijernog puta je imala njegova prijateljica Ana Vučković.

Momčilo Otašević (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

‘Nisi ti odustao od glume, izvoli knjigu’

Otašević se tako prisjetio jednog presudnog dana. “Kad sam upisao arhitekturu, Ana mi je donijela knjigu Bore Stjepanovića, ‘Prijemni ispit’, koji ima gomilu monologa i pjesama i rekla: ‘Izvoli, prijemni je za deset dana. Čula sam da si odustao od glume. Nisi ti odustao, izvoli knjigu, nauči dva monologa i pjesmu, i dođi na prijemni za deset dana'”, opisao je Momčilo.

Ranije je Otašević već gotovo bio odustao od ideje o glumi budući da je smatrao da od nje ‘nema kruha’. Međutim, taj razgovor s prijateljicom je zapravo odredio smjer u kojem je krenuo Momčilov život. “Već sam praktično bio odustao od glume i u tom trenutku gluma je bila plan B, arhitektura je bila plan A. Dok godinu dana prije toga gluma je bila plan A pa je nekako… Imao sam 18 godina, rekao sam ne može od toga da se živi. Nisam ja za to, možda ipak ne bih trebao”, prisjetio se Otašević.

Srećom po njegove brojne fanove, Momčilo se na kraju ipak odlučio za glumu, a do današnjeg dana je ostvario brojne upečatljive uloge. Kao i brojni njegovi kolege, i on ovo ljeto provodi radno, a pa je tako nedavno stigao u Pulu povodom svjetske premijere filma “Šalša”, u kojem tumači glavnu ulogu.


Momčilo Otašević iznenadio ljetnom avanturom: ‘Što reći, koju poruku poslati’

U ovoj komediji, Otašević glumi nespretnog i zbunjenog vječnog studenta mađarskog jezika, kojeg je opisao kao ‘kukavicu’. Međutim, kako radnja filma odmiče, njegov se lik razvija na neočekivan način. Kako glumac opisuje, snimanje je bilo vrlo izazovno, odnosno “vruće, krvavo i puno znoja”. Ipak, priznaje da se i dobro zabavio. “Snimanje u bunkerima i na brdima bilo je fizički zahtjevno, ali strašno zabavno”, zaključio je Momčilo.


Komentari