Mojmira Pastorčić iznenadila dio gledatelja: ‘Pitam se ima li normalnih vijesti’

Mojmira Pastorčić (Foto: RTL screenshot)

Mojmira Pastorčić je već godinama zaštitno lice popularne televizijske emisije “RTL Direkt”, a brojni gledatelji prate ovu informativnu emisiju upravo zbog Mojmirina specifičnog, a opet profesionalnog stila vođenja te britkih komentara.

Tako je u jednoj od posljednjih emisija RTL Direkta, voditeljica Mojmira Pastorčić ponovo privukla pažnju svojim humorom, ali i izazvala kritike zbog neobičnog sadržaja. Tema koja je izazvala lavinu komentara bila je o neobičnom trendu iz Španjolske vezan uz traženje ljubavi – u supermarketima.

Mojmira je u emisiji objasnila kako je u Španjolskoj postao popularan trend okretanja ananasa naopačke u kolicima tijekom kupovine. Naime, ovaj neobičan znak signalizira da je osoba slobodna i traži ljubav.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RTL DIREKT (@rtldirekt)


‘Ako vam se svidi, sudarite se kolicima’

“Ako ovih dana u trgovini primijetite da netko u kolicima vozi ananas naopačke, može biti da vam čovjek želi reći da je single i želi nekoga upoznati,” objasnila je Mojmira s osmijehom, dodajući da se ovaj trend proširio putem društvenih mreža.

“Sada je TikTok pun tisuća i tisuća snimki ljudi koji u kolicima voze obrnuti ananas. I to ne bilo kad, nego između 19 i 20 sati”, kaže Mojmira koja dodaje da je sve ovo pokrenula jedna komičarka šaljivim videom. Pastorčić je dodala kako su neki supermarketi zbog ovog trenda morali intervenirati.

Naime, u gradu Bilbau je čak pozvana policija da rastjera gomilu tinejdžera iz trgovine, a u nekim slučajevima su supermarketi počeli sklanjati ananas s polica u “ljubavnim satima”,  između 19 i 20 sati. “Pravila ljubavi iz supermarketa kažu: ako vam se svidi netko tko vozi ananas, sudarite se s kolicima”, pojašnjava voditeljica.

Mojmiru napadali zbog iste stvari kao i Doris Pinčić, ona poručila: ‘Ne treba na TV-u tako govoriti’

‘Hrvati bi mogli okrenuti ovo’

Nadalje, Mojmira je objasnila da ovaj španjolski fenomen nije jedini te da su u Nizozemskoj kupci prilagodili trend pa umjesto ananasa koriste pakete keksa. Voditeljica je u svom stilu humoristično predložila i lokalnu verziju za Hrvate. “Možda najbolje da ljubav pokušate naći tako da u kolicima okrenete svinjski but – pa vi vidite što će se dogoditi!”, našalila se.

Prilog je ubrzo skupio mnoštvo pregleda na RTL-ovom Instagram profilu, prikupivši preko dvije tisuće lajkova. Reakcije su bile podijeljene. Dok se nekima svidio ovaj pomalo neobični segment, drugi su izrazili nezadovoljstvo smjerom u kojem emisija ide. “A dobro, je li ovo RTL Direkt ili TikTok? Ima li kakvih normalnih vijesti?”, zapitao se jedan gledatelj, dok se drugi prisjetio ‘starih vremena’ te izrazio nostalgiju za bivšim voditeljem Zoranom Šprajcom. “Srozali su se s odlaskom Šprajca neusporedivo”, napisao je jedan pratitelj.

No, osim kritika, pratitelji emisije nisu propustili priliku za dodatne šale. Komentari su varirali od duhovitih interpretacija lokalnih običaja do sarkastičnih opaski. “Mi u Bosni imamo samo krompir, kako da ga okrenem?”, “Mi vozimo gajbu Žuje naopako”, “U Srbiji stavimo 2 jaja za 22 din pa tako tražimo ljubav”, “Eeee svinjski but, tu ste u pravu!”, bili su samo neki od zanimljivih komentara.


Komentari