Mogu li si Zagrepčani još uvijek priuštiti omiljenu zimsku tradiciju: ‘Ove godine trošim na preživljavanje’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Pri kraju je “hrvatski” skijaški tjedan. Od 6. do 13. siječnja trajalo je ludilo u kojem je nekoliko stotina tisuća naših građana pohodilo planine diljem Slovenije, Italije, BiH, Austrije, Francuske, Švicarske… A neki su se čak otisnuli i do SAD-a.

Hara virusni kaos: Broj oboljelih naglo raste, Zagreb prednjači

Od prve do druge subote u svakoj novoj godini, tradicionalno, Hrvati idu na skijanje. Dok se neki odlučuju na luksuzan život u Alpama, Dolomitima ili negdje drugdje, drugi hranu na skijanje nose od kuća. Lonci sa sarmama tradicionalni su suputnik u brojnim automobilima.

Naše čitatelje smo u Facebook anketi upitali koliko će ove godine novca potrošiti u kategoriji “skijanje”. Evo nekih od najzanimljivijih odgovora.


“Kaže se da idemo na skijanje, a ustvari se idemo fotkati i sanjkati”. “0 eura, kao i svake godine”

“Ni više, ni manje, isto kao i prošle godine, kada je skijanje u pitanju tu nema štednje” Ništa! Ove godine ne trošimo na “uživanje” nego na preživljavanje zahvaljujući cijenama koje su otišle u nebo.”

Mnogi nemaju novca

Većina Zagrepčana zapravo nam je rekla da neće potrošiti ništa iz jednostavnog razloga što si to ne mogu ili ne žele priuštiti.

“Već sam potrošila skijajući se po dućanu za špeceraj”, neki su nam rekli. “Ove godine ne trošimo na ‘uživanje’ već na preživljavanje zahvaljujući cijenama koje su otšle u nebo”, napisala je jedna čitateljica.

“Kod nas je besplatno, kada stanemo muž i ja na dječju igračku, tipa koluta, letimo po hodniku i bez skija”, piše nam Zagrepčanka.


Komentari