Mladi olimpijac prisjetio se najstrašnijeg trenutka u životu: ‘Još se učim nositi s time’

Aurel Benović (Foto: Zdravlje na kvadrat, screenshot)

Mladi gimnastičar Aurel Benović ove je godine po prvi put u svojoj karijeri nastupio na Olimpijskim igrama, a posebnu pažnju hrvatske javnosti je privukao nakon što je ‘za dlaku’ osvojio medalju.  Naime, unatoč odličnoj izvedbi u finalu, Aurel je osvoji peto mjesto u vježbi na preskoku na Olimpijskim igrama u Parizu, ali kako je nakon natjecanja kazao, “njegovo vrijeme tek dolazi”.

Ovaj 24-godišnji Osječanin je zahvaljujući svom upornom trudu i obećanju koje je dao svojoj majci, završio na Olimpijskim igrama. Sada je u emisiji “Zdravlje na kvadrat” progovorio o najtežim životnim trenutcima.

“Da zapravo cijela prošla godina bila je izuzetno teška za mene, ali evo uspio sam proći na Olimpijske igre, što mi je bio glavni cilj, i mogu reći da sam presretan i preponosan zbog toga”, rekao je mladi gimnastičar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aurel Benović (@aurelbenovic)


‘To je bilo najteže’

Kako kaže bio je hiperaktivno nestašno dijete pa se gimnastikom počeo baviti kada su mu bile četiri godine. Zanimljivo je i da su ga mediji proglašavali za jednog od deset najzgodnijih sportaša na OI u Parizu, ali Aurel stoji čvrsto na zemlji.

“Ovaj, bio sam stvarno presretan, ali ne gledam to na taj način. Lijepo je to čuti. Lijepo je to vidjeti, ali evo ne mogu reći da je to nešto vau sad za mene”, komentirao je.

Nadalje, u razgovoru s voditeljem je opisao koje mu je životno iskustvo bilo najstrašnije. “Definitivno smrt majke. Smrt majke, to definitivno s obzirom da sam s njom, ona mi je bila i mama i tata i baka i djeda, sve! Kad sam nju izgubio to mi je bilo najteže. Prošlo je godinu dana a ja se još uvijek učim nositi s time”, rekao je Aurel.

Velika tuga mladog hrvatskog olimpijca: ‘Zovem hitnu, plačem, oživljavam vlastitu majku’

Da može, promijenio bi jednu stvar u životu

Mladog gimnastičara život nije mazio, a osim majke, Aurel je još kao 11-godišnjak ostao i bez oca. Usprkos svemu, mladić se hrabro nosi sa životnim izazovima i poteškoćama. “Budimo realni. Svatko ima svoj križ u životu i svatko se nosi sa svojim problemima na način kako najbolje zna. Znam, vjerujem, da je ovo bilo tako određeno, zapisano u zvijezdama, da se baš tako moralo izdogađati. Pokušavam iz toga izvući najbolje što mogu”, kaže mladić pa dodaje kako bi, ako bi imao priliku,  jednu stvar u životu promijenio.

“Zasigurno bih promijenio to da imam obitelj na okupu, na jednom mjestu i da smo svi zajedno, i tipa, imati priliku otići s tatom i pogledati neku utakmicu, ili prokomentirati neke muške stvari, ali… Evo, zasigurno bih to promijenio”, zaključuje Aurel.


Komentari