Mistična veza uspjeha Borisa Novkovića i Brace sa Srebrnjaka: ‘Spojila nas je igra sudbine’

Braco sa Srebrnjaka. Boris Novković. (Foto: Krasnodar Persun/CROPIX) (Foto: Dragan Matic/Cropix)

Sjećate li se Brace sa Srebrnjaka? Samoprozvani iscjelitelj Josip Grbavac, poznatiji kao Braco nastupati će, piše na njegovoj službenoj stranici, 21. rujna u Rovinju na velikom okupljanju medijske industrije u Hrvatskoj poznatom Weekend Media Festivalu.

Danas 56-godišnjak, postao je poznato ime u Hrvatskoj, ali i šire, zbog svoje neobične metode koja privlači tisuće ljudi. Braco, koji ne govori, ne dodiruje niti postavlja dijagnoze, jednostavno stoji i promatra svoje sljedbenike. Njegov pogled postao je simbol za mnoge koji tvrde da im donosi olakšanje, mir i, u nekim slučajevima, čak i ozdravljenje.

Kod njega su bila i neka poznata domaća imena poput Borisa Novkovića te Jurice Pađena.

Sjećate li se Brace sa Srebrnjaka: Još radi, zaveo je i najpoznatiju svjetsku manekenku

Posebna veza Brace i Borisa Novkovića

Još 2005. godine počinje velika povezanost Borisa Novkovića i Josipa Grbavca, poznatijeg kao Braco sa Srebrnjaka. Tada je glazbenik odnio pobjedu na Dori s pjesmom Vukovi umiru sami, a na tome je zahvaljivao Braci.


“Ja nisam kod Brace išao ciljano kao klijent, mene i Bracu spojila je igra sudbine, slučajni događaj koji se ticao i mog i njegovog dijela života.

Nakon toga smo nekako kliknuli i kroz neka druženja njegova karizmatična i pozitivna energija u tom periodu kada sam ja bio pomalo u zakrčenju svoje energije i laganoj depresiji mi je pomogla.
Neke stvari su mi se otvorile , neki uspjesi su se dogodili i vratio se optimizam. Svatko od nas danas ima svoje polje djelovanja. Ja uspješno u glazbi, Braco u svom polju, iako se ne čujemo često prijateljstvo je i dalje ostalo”, rekao nam je Novković.

 

Na stranici Bracinog web shopa prodavao se i CD koji je Novković snimio za njega. Naziv albuma je “Braco hvala ti”, a prodavao se po cijeni od 10 eura.

Osim pjesme koja nosi isti naziv kao album, tu su i naslova Tanka je linija od Ivice do Brace, Preko tebe, Sve što daješ je ljubav i Sreća je tvoj i naš dom. Tu je i engleska verzija Braco Thank You.

Album Borisa Novkovića za Bracu. (Foto: Screenshot)

Braco je Novkoviću uzvratio u promotivnom tekstu na svojim web stranicama.

“Boris Novković glazbena je ikona u Hrvatskoj i na Balkanu. Karijeru je započeo u 16. godini s albumom # 1, a od tada je na vrhu ljestvica kao pop-rock umjetnik. Ipak, slava i bogatstvo ne osiguravaju sretan život i tijekom svog karijernog puta Boris je doživio brojne poteškoće, pa čak i depresiju koja ga je dovela do Brace.

Pomoć koju je dobio kroz Bracin dar toliko mu je značila da je bio inspiriran na to da napiše i otpjeva cijeli album pjesama koje slave Bracu i njegovo djelo. Srećom, Boris nije samo producirao album na svom materinjem hrvatskom jeziku, već je napravio i verziju na engleskom. Ova poletna i dinamična glazbena počast još je jedan prekrasan način da se iskusi povezanost s Bracom”, stoji na stranici.

Nije jedini glazbenik

Boris Novković nije jedini. Poznati roker Jurica Pađen također je njegovao blizak odnos s Bracom sa Srebrnjaka.

Pađen je također snimio album posvećen Braci. Album ima šest pjesama na hrvatskom jeziku”, stoji u opisu albuma. Pađen je na jednom od Bracinih rođendana sudjelovao u proslavi te potpisivao CD-e s pjesmama koje je snimio za Bracu. Tu su pjesme naslova On je taj, Ima jedan vlak, Braco je tu, Zajednički put je naš, a možete ih poslušati ovdje.

“Ime mu je Braco i on tajnu duše zna. Ime mu je Braco, i tu je ljubav da ti da…”, idu stihovi pjesme On je taj.

‘Braco i ja smo dugogodišnji prijatelji. Rođen je na isti datum kad i moj sin i Ivica Kostelić. Album sam snimio u dvije verzije, na engleskom i hrvatskom”, rekao je svojedobno Jurica.

Album Sve je jedno. (Foto: Screenshot)
Jurica Pađen dijeli potpisani CD koji je snimio za Bracu.
(Foto: Tomislav Kristo/CROPIX)


Komentari