Mirjana Hrga zatvorila konobu: ‘Moramo jedan dan završiti, šteta’

Mirjana Hrga (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Nekadašnja novinarka, a danas vlasnica Konobe Mare na Cresu, Mirjana Hrga, putem svog Facebook profila je otkrila kako je došlo vrijeme za zatvaranje omiljenog joj utočišta.

Naime, kao i većina ugostiteljskih objekata na otocima, i njezina konoba u listopadu zatvara vrata za posjetitelje sve do sljedeće godine kad će ih opet otvoriti s dolaskom nove turističke sezone.

“Bilo je ovo predivno proljeće, ljeto, jesen… Kakvi dani, kakvi gosti, kakvi ljudi, kakav gušt! Obožavam ovo mjesto, tu slatku retro konobicu. I sve ono dobro što mi je donijela – mir i nove prijatelje”, napisala je, pomalo sjetno, 53-godišnja poduzetnica.

“Ove godine je bilo još bolje”

U komentarima ispod njezinog statusa ubrzo su se javili poznanici koje je zanimalo je li razlog zatvarana kraj sezone, ali i kako je Mirjana poslovala ove godine.

“Moramo jedan dan završiti, šteta”, kratko je odgovorila Hrga na upit pratitelja pa se potom osvrnula na poslovanje konobe u ovog godini. “Prošle godine sam rekla: ‘Gdje da potpišem da ostane ovako…’, a ove godine je bilo još bolje”, istaknula je ponosno.


Inače, ranije ovog ljeta, Mirjana se osvrnula i na prvih pet godina u ugostiteljskim vodama priznavši kako joj je otvaranje konobe bila jedna od “najvećih ludosti u životu”.

Mirjana Hrga upozorila na ‘čisto zlo’ koje prijeti: ‘Jasno je tko to radi, sve će nas zaviti u crno’

“Većina je to s podsmijehom pratila”

“Da sam pustila da me okruženje impresionira, ne bih danas ovo pisala. Izabrala sam model koji je njima bio smiješan i neozbiljan (više nije), u kojem u svojem restoranu plaćam svaku svoju kavu. Većina je to s podsmijehom pratila. Valjda ‘gazda može što hoće’… E, kod mene ne može. A ne može ni nitko drugi.

Od jednog propalog mjesta napravila sam dnevni boravak za ljude koji kao da kroz neki čudesni filter ulaze u njega. Tu sam upoznala impresivne osobe, stvorila nove odnose, naučila mnogo… Pričam strancima o svojoj zemlji, pričam i o dijelovima svijeta i situacijama kojima sam bila svjedok. Slušam njihove priče. I sve ide kako treba.

Dokle god mi bude zadovoljstvo i dokle god budem u prilici, jer – sloboda je veća od svega”, zaključila je Hrga tada ponosno.


Komentari