Mirjana Hrga se obrušila na novi potez Mojmire Pastorčić u emisiji: ‘Opasno pretjerivanje’

Mirjana Hrga progovara o brojnim aktualnim temama (Foto: Goran Mehkek/CROPIX)

Trenutno najvažnija sporedna stvar na svijetu, po svemu sudeći, je Eurosong. Najveći glazbeni spektakl počinje večeras u Malmö gdje se održava prva polufinalna večer na kojoj nastupa i naš predstavnik Baby Lasagna.

A upravo Hrvatska danima već slovi za najvećeg favorita na ovogodišnjem Eurosongu pa tako eurovizijske kladionice tvrde kako je pjesma ‘Rim Tim Tagi Dim’ ona koja će nagodinu dovesti Eurosong u Hrvatsku.

O toj temi raspravljalo se i u sinoćnjem RTL Direktu koji vodi i uređuje Mojmira Pastorčić, a kojoj su se u studiju pridružili glazbeni kritičari Bojan Mušćet i Bojan Stilin koji su komentirali sve izvjesniju pobjedu Baby Lasagne.

U javnost dospjela priča o Mojmiri koja godinama kruži RTL-ovim hodnicima: ‘Znači istina je’

“Ovaj narod nije normalan”

No, nisu svi bili oduševljeni sinoćnjim RTL Direktom. Naime, nekadašnja novinarka, a danas poduzetnica, Mirjana Hrga, na svom se Facebook profilu kritički osvrnula na isti.


“Gledam prilog na RTL-u o Bejbi Lazanji. Prvi prilog. Najvažnija stvar. Nije riječ o tom dečku. Simpatičan. Ali ako je ovaj prilog dokaz mentalnog stanja nacije, ovaj narod nije normalan. Momku želim dobar nastup”, napisala je Hrga u objavi koja je ubrzo skupila različite reakcije njezinih pratitelja.

Tako se jedan nadovezao na njezin status riječima: “Gdje je problem? RTL Direkt nije Dnevnik nego infotainment. Meni je, recimo, super da komercijalna televizija koja ne prenosi Pjesmu Eurovizije u prvoj vijesti ima projekt HRT-a (čijim je “stručnjacima” on bio rezerva)”. A Hrgi nije trebalo dugo da mu odgovori.

“Opasno debilno pretjerivanje u pristupu”

“Prihvaćam tezu o profilu emisije, ali ništa drugo (btw, jesi siguran da prosječan gledatelj to razumije…) Prilog je debilno, ali opasno debilno pretjerivanje u pristupu. I najava samog priloga je za ozbiljnu raspravu. I razgovor u studiju…

Čudno, jer urednica je jedna od trenutačno najobrazovanijih i najboljih urednika. U info newsu”, napisala je Mirjana za Mojmiru Pastorčić te dodala: “Ona je uistinu odlična osoba. Ali stvarno odlična. Radila sam s njom. Za rijetke to kažem. Moje mišljenje”.

Podsjećamo, Mirjana Hrga je i sama svojedobno bila dio RTL-a, a jednom je prilikom, nakon što je napustila tu televiziju, izjavila kako je sretna što je na vrijeme otišla s RTL-a jer bi umrla od srama da je morala u središnjoj informativnoj emisiji najaviti početak Big Brothera.


Komentari