Marijana Mikulić bijesna zbog onog što je mnoge dočekalo na prvi dan škole: ‘Otkud im uopće pomisao’

Marijana Mikulić (Foto: Instagram)

Jučer je za više od 450 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola krenula nova školska godina. U novu životnu avanturu je krenulo i nešto više od 35 tisuća prvašića, međutim, i ove godine brojni su problemi u obrazovnom sustavu.

Na iste se u svojoj najnovijoj objavi na Instagramu osvrnula i glumica Marijana Mikulić koja je istaknula mnoge probleme s kojima se susreću djeca s poteškoćama, kao i izazove s kojima se njihovi roditelji svakodnevno bore.

“Prvi dan nastave. Djeci s poteškoćama ukinuti pomoćnici u nastavi (ne, nema ih dovoljno ministre, možda da nekad i odete na teren vidjeti kako izgleda u stvarnosti ono sto odlučujete na papiru). Brojna djeca s teškoćama bez svog mjesta, ne znaju ni u koju školu spadaju jer se loptaju njima od škole Gradu, od Grada Ministarstvu pa tako ukrug”, započela je glumica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marijana Mikulić (@maremikulic)


“Je l’ se uvelo to pjevanje himne?”

“Brojnim roditeljima djece s poteškoćama se savjetuje da djecu školuju od kuće (??!!!) Otkud uopće pomisao da je izvedivo doživotno ne raditi ili raditi pola radnog vremena i od toga živjeti? (dok imaš dijete koje treba neprestani nadzor treće opcije nema) A tek pomisao da su svi roditelji dovoljno stručni i educirani podučavati doma svemu potrebnom?

Najviše od svega me zanima je l’ se uvelo to pjevanje himne prije nastave i jesu obavezne papuče od 1-4 osnovne dok u višim razredima ne! E, da, i je l’ imaju svi plastične okvire u vrijeme velike ekologije, i to na knjigama od kojih se većina na kraju školske godine ionako baca! To je važno”, nastavila je glumica oštro pa dodala:

“Kakva vlast takav grad – razrovan, tužan i jadan. Kakva vlast takva država – tužna, pokisla i nikakva”.

Marijana Mikulić se prisjetila prerano preminulog brata Ivana: ‘Vidimo se gore’

Podiže svijest o mnogim problemima

“Je l’ nemamo mi nekog kome je stalo do ove države i naroda, a da bi se time i bavio – bez da i državu i narod komada, siluje i hračka? Ili kako često znaju pametnice komentirati po portalima – tko nam je kriv kad rađamo takvu dicu”, poručila je za kraj Mikulić.

Njezina objava u kratkom periodu skupila je brojne lajkove i komentare podrške onih koji su itekako svjesni o čemu 42-godišnjakinja govori.

Inače, Marijana je i sama mama dječaka s poteškoćama u razvoju, a putem svog Instagram profila pokušava podignuti svijest o svim izazovima s kojima se takva djeca svakodnevno bore, ali i njihovi roditelji.


Komentari