Manekenka političarka ‘zaustavila promet’ na špici: ‘Otišla sam od zlostavljača bez ičega, s malim djetetom’

Zagrebačka špica. Na fotografiji: Ivančica Pahor.(Foto: Josip Moler/CROPIX)

Brojne su poznate osobe iz raznih dijelova javnog života i ove subote pohodile centar Zagreba i popularnu zagrebačku špicu. Ovaj put posebnu je pozornost privukla bivša manekenka Ivančica Pahor (42).

Pahor je bila Miss turizma Hrvatske 2000. i prva pratilja Miss turizma svijeta 2001. godine, povukla se iz svijeta mode i showbiza te nastavila graditi karijeru kao slikarica i dizajnerica.

Ove subote na špicu je došla odjevena u zanimljivoj prozračnoj ljetnoj odjevnoj kombinaciji uz šešir za zaštitu od sunca.

U političkim vodama

Ivančica je promijenila profesiju. Bacila su politiku. Na parlamentarnim izborima  se istaknula u stožeru stranke Domovinski pokret.

Izbornu noć tako je provela u društvu stranačkih kolega, a na listi se našla kao druga u trećoj izbornoj jedinici, gdje se nisu baš proslavili rezultatima, pa bivša misica ipak nije uspjela ući u Sabor.

Ivančicu inače vrlo rijetko imamo prilike vidjeti u javnosti, a već dugi niz godina izrađuje unikatan i specifičan nakit od tkanine, čipke i perlica te je u tome vrlo uspješna.


Jedna od najljepših Hrvatica: Povukla se iz javnosti, a o njenom privatnom životu zna se tek ovaj detalj

Samohrana majka

O privatnom se životu zna malo osim da je Ivančica i samohrana majka kćeri Une, a neko je vrijeme ljubila Varaždinca Marija Smrčeka, poduzetnika čija je obiteljska tvrtka nekada bila kemijsko-farmaceutski div.

Nedavno se putem društvenih mreža obratila samohranim majkama i pružila im podršku jer je i ona samohrana majka djevojčice. Kako je napisala Pahor, smatra kako je potrebno javno prikazati koliko je teška borba oko neplaćanja alimentacije.

“Prije sedamnaest godina, otišla sam od zlostavljača i preljubnika bez ičega, s malim djetetom u rukama, u neizvjesnost. Borila sam se za golu egzistenciju, a otac mog djeteta nikada nije pitao za njega, niti mu je išta dao.

Na špici ‘uhvaćena’ lijepa i donedavno najmoćnija mlada Zagrepčanka iz Plenkovićeve vlade

Sedamnaest godina vodim pravnu bitku koja još nije gotova. Naš sustav često ne prepoznaje koliko su žene takvim činom emotivno i moralno povrijeđene, ne samo materijalno, te da su dovedene na rub egzistencije. Stoga ne čudi da mnoge trpe “zlostavljače”.

Ja sam imala sreće da imam majku plemenita i dobra srca koja me podržavala, ali što je s onima koje nemaju tu sreću?”, rekla je Ivančica Pahor.

Poručila je svim samohranim majkama kako se zajedno mogu boriti za bolji sustav i dostojanstveni život.


Komentari