Mamu nikad nije upoznala, a tatu joj mnogi pamte po velikom skandalu: Znate li tko je ona?

Lana Radeljak (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Prošle su pune 24 godine otkako je Hrvatska izgubila jednu od svojih najpoznatijih i po mnogima najljepših glumica, Enu Begović.

Kobnog 15. kolovoza 2000. godine Ena je stradala u tragičnoj prometnoj nesreći u mjestu Splitska kod otoka Brača, nakon što je terenac u kojem su se osim nje nalazili i njen suprug Josip Radeljak, dvomjesečna kći Lana, majka Tereza te Josipov sin Leo koji je bio za volanom, sletio u provaliju.

Nažalost, Ena je preminula na mjestu događaja, a njezina beba, koju je držala u naručju, u narednom se periodu borila za život. Srećom, djevojčica je preživjela, te je danas izrasla u 24-godišnju ljepoticu koja nevjerojatno nalikuje svojoj majci.

Josip Radeljak Dikan s kćeri Lanom (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Najpoznatiji razvod u Hrvata

No, unatoč poznatim roditeljima, Lana Radeljak nikad se nije previše eksponirala u medijima. Očekivano, interes javnosti za istu bio je ogroman, naročito u periodu kad joj je otac prolazio kroz jedan od najpoznatijih razvoda u Hrvata.

Naime, kontroverzni poduzetnik Josip Radeljak svojedobno je bio u braku s pjevačicom Vlatkom Pokos, a iako je na prvu sve djelovalo vrlo idilično, 2007. godine, svega godinu i pol nakon što su izgovorili sudbonosno “da”, krenula je prava drama popraćena javnim vrijeđanjem, optužbama pa čak i izbacivanjem iz stana.

Dvojac se u konačnici razveo, a Vlatka je poslije u jednom od intervjua ispričala kako je najviše patila za Dikanovom kćeri Lanom. “Ja sam se zaljubila u nju i prije nego sam je vidjela prvi put uživo. Imala sam tada 31 godinu i željela sam silom biti amma. Ja sam željela biti njezina mama”, kazala je tada pjevačica.


Tragedija koja je potresla Hrvatsku: Neprežaljena glumica stradala je s bebom u naručju

“Moje suho zlato”

Skandalu unatoč, Lana je svoj život gradila podalje od očiju javnosti pa se o istom znaju tek šture informacije koje bi s vremena na vrijeme podijelio njezin otac Dikan. Tako je poznato da je studirala u Milanu na Sveučilištu Bocconi gdje je odabrala smjer ekonomiju i menadžment.

Također, nedavno se pohvalila na LinkedInu i kako je započela novo poglavlje u jednoj domaćoj firmi. “Sretna sam što mogu podijeliti s vama da sam započela novu poslovnu poziciju kao viši asistent u tvrtki Mazars u Hrvatskoj”, napisala je Lana tada.

I dok ona svoje društvene mreže drži zatvorene za javnost, njezin otac ipak s vremena na vrijeme na svom Facebook profilu podijeli pokoju kćerkinu fotografiju kao što je to učinio i sad uz ponosnu rečenicu: “Moje suho zlato!”


Komentari