Ljudi vjeruju u pobjedu Baby Lasagne: ‘Mali je karizmatičan, pjesma je zarazna’

Baby Lasagna trenutni je eurovizijski favorit (Foto: Livio Andrijic / CROPIX)

Hrvatski predstavnik na ovogodišnjoj Euroviziji, Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, od nedavno je ponovno prvi na eurovizijskim kladionicama. Naime, Baby Lasagna neko je vrijeme držao drugo mjesto ispod Švicarca Nema i pjesme ‘The Code’.

Pjesmi ‘Rim Tim Tagi Dim’ trenutno se predviđaju najveće šanse za pobjedu do sada – čak 22 posto. Inače, Baby Lasagna je 29. veljače na kladionicama zasjeo na prvo mjesto, nakon čega ga je prestigla Švicarska te je na drugom mjestu bio 31 dan. Do promjene je došlo nakon što je Baby Lasagna odradio drugu probu u Švedskoj.

Do nastupa na Euroviziji ostalo je još malo vremena. Baby Lasagna nastupit će sedmi u prvom polufinalu te 11. u finalu. A što o hrvatskom predstavniku i šansama na Euroviziji misle Zagrepčani upitali smo ih u anketi – Koje mjesto predviđate Baby Lasagni na Eurosongu? 

Željno iščekujemo nastup. 😍

Objavljuje Zagreb.infoČetvrtak, 2. svibnja 2024.

‘Zaista prvo mjesto’

Dio Zagrepčana u komentarima je izrazio podršku Baby Lasagni i njegovom nastupu te mu predviđaju visoko mjesto. “Pri vrhu, ali ne na samom vrhu”, “U prvih pet”, “Od prvog do petog mjesta”, “Nadajmo se među prvih tri”, “Finale i to je to”, navodili su građani.


Također, neki su uvjereni u pobjedu Hrvatske. “Broj jedan”, “Nikad nismo imali bolju pjesmu, pobjeda”, “Pobjedu, naravno”, “Osobno mu želim prvo mjesto”, “Ovo je zaista prvo mjesto”, “Ja jedva čekam, naravno da želim da bude zlatni Markec”, “Prvo jer on to definitivno zaslužuje”, komentirali su.

Da očekuju pobjedu navodili su i drugi. “Predviđam mu prvo mjesto! E, ako ovo nije za pobjedu onda ne znam stvarno šta je! Idemo Marko samo naprijed!”, “Prvo i pobjeda, ajmo Marko do pobjede”, “Pobjeda je naša”, “Normalno, prvo mjesto”, “Bilo bi lijepo da pobijedimo! Nadam se i priželjkujem. Ajmo dobre mantre i vibre i pobjeda je tu!”, poručili su Zagrepčani.

‘Za nas je pobjednik’

Ipak, neki su poručili da dobre rezultate svakako očekuju, ali nisu sigurni kako će nas ocijeniti žiri. “Pobjeda na ES je ionako politička odluka. Mali je karizmatičan, pjesma je zarazna, bit će u top tri”, “Za nas je pobjednik, bez obzira na koje će ga mjesto ‘ugurati” žiri tj. politika”, “Prvi po publici, ali po žiriji tko zna”, mišljenja su neki.

Dio građana napisao je da, bez obzira na postignuti rezultat, Baby Lasagna je za njih pobjednik. “Baby Lasagna je naš pobjednik, kako god bude na Eurosongu”, “Ovoga puta neću biti skromna jer to je za prvo mjesto, a ako i neće za mene je broj jedan. Sretno!”, navodili su.

Također, neki su se osvrnuli na prijašnja natjecanja i hrvatske pjesme koje nisu ušle u finale. “Ima par dobrih pjesama, ali nekako je naša najživlja. Nadamo se naravno prvom mjestu. Ako i ne bude ostat će dobra stvar nakon puno godina i slabašnih pokušaja. Sretno Marku!”, komentirala je jedna Zagrepčanka.

Baby Lasagna prestigao najveću konkurenciju: Trenutno sve ukazuje da će Hrvatska osvojiti Eurosong

Među komentarima je bilo i onih koji su smatrali da Baby Lasagna neće postići zapaženiji rezultat pa su navodili kako će završiti na predzadnjem mjestu, 10., 13. mjestu i slično.

Također, neki su razloge za to pronalazili u politici pojedinih država koje zastupaju i zbog čega bi mogle bolje proći.

Ipak, većina Zagrepčana složila se da Baby Lasagna i pjesma ‘Rim Tim Tagi Dim’ imaju dobre šanse za osvajanje velikog broja bodova.


Komentari