Ljerka Mintas Hodak o smrti svoje Ivane: ‘Spoznaja da ću ju opet sresti me tješi i daje mi snage’

Ljerka Mintas Hodak za 'Dosje Jarak' pričala je o ubostvu kćeri Ivane (Foto: RTL)

Tema treće epizode dokumentarnog serijala ‘Dosje Jarak’ svirepo je ubojstvo mlade odvjetničke vježbenice Ivane Hodak. Jedinica, mezimica, ljubimica poznatog odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas-Hodak imala je samo 26 godina kada je brutalno upucana na kućnom pragu 6. listopada 2008. godine.

Ljerka Mintas-Hodak, kojoj je kći izdahnula na rukama nekoliko trenutaka prije dolaska hitne pomoći, u spomenutom RTL-ovom serijalu kojeg vodi Andrija Jarak otvoreno je pričala o svojoj Ivani koju je od milja zvala Zeko.

Posljednji ispraćaj Ivane Hodak, na fotografiji su njezini roditelji Ljerka Mintas Hodak i Zvonimir Hodak (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

‘Sanjala je da će imati svoju obitelj i djecu’

‘Zeko. Zvala sam je Zeko. Kad se rodila onda sam ju u bolnici zvala Vrapčić jer je bila mala majušna. Kasnije smo ju prozvali Zeko jer se malo bojala, bila je plašljiva curica pa je tako ostao taj nadimak. Ona je sanjala da će biti odvjetnica, to joj je usadio tata. Sanjala je naravno da ima svoju obitelj i svoju djecu. Iz takve obitelji je i potekla. Bila je vrlo mudro dijete i kad biste ju pitati ‘koga više voliš?’ ona bi rekla ‘volim i mamu i tatu”, rekla je Ljerka na samom početku.

Kobni 6. listopad 2008. godine Ljerka nikada neće zaboraviti. Nakon što je čula pucnjeve na stubištu, istrčala je u hodnik i u lokvi krvi pronašla svoju Ivanu.

Jelena Perčin progovorila o teškom periodu: ‘Bila je to velika i prava ljubav, žao mi je što je kratko trajala’


‘To je najstrašnije što sam u životu proživjela’

Ona je umirala u tom trenutku. Još nije bila mrtva. Kad sam shvatila da je to Ivana, sišla sam dolje i zapravo mi je umrla na rukama. To je najstrašnije što sam u životu proživjela. Mislim da mi se ništa više tako strašno ne može dogoditi. Čak i da se meni nešto dogodi ili mom Zvonku, to bi bilo neusporedivo s ovim’, ispričala je potresno.

U razgovoru za ‘Dosje Jarak’, otkrila je i kako je pomoć u tim najtežim životnim trenutcima pronašla u vjeri i molitvi te da čvrsto vjeruje kako će se sa svojom voljenom Ivanom ponovno susresti, u onom vječnom životu.

Zvonimir Hodak prvi puta o pokojnoj kćeri: ‘Svašta sam razmišljao u prvim trenucima, to je šok koji ne prolazi’

‘Uvjerena sam da ćemo se Zeko i ja opet sresti’

U to sam sto posto uvjerena – da ćemo se Zeko i ja sresti onog dana kada ja odem s ovog svijeta. Ta spoznaja da je ona živa i da ću ju opet sresti me tješi i drži i daje mi snage. Jer to je zapravo odgođeno ponovno viđenje. Ja se svaki dan molim za to. Volim te najviše na svijetu Zeko moj’, zaključila je Ljerka.


Komentari