Liječnici mu rekli da ima upalu i poslali ga kući s antibiotikom: Umro je nekoliko dana kasnije

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Shrvana udovica progovorila je nakon što je njezin suprug, mladi skaut Premier lige, umro od meningitisa kada su liječnici previdjeli njegove simptome. Reece Darcheville, otac dvoje djece, preminuo je 2017. nakon propusta liječnika koji nisu shvatilio zbiljnost njegovog stanja, što je dovelo do njegove prerane smrti.

31-godišnjaka iz Hackneya u istočnom Londonu liječnici su poslali kući, ali su ga morali hitno operirati samo četiri dana kasnije. Pretrpio je oštećenje mozga i umro devet dana nakon toga. Njegova supruga Shenna Darcheville rekla je da se osjeća izdano od strane zdravstvenog sustava i odlučna je podići svijest o ranim pokazateljima meningitisa.

Sredinom rujna 2017. Darcheville je počeo osjećati ozbiljne simptome uključujući povraćanje i glavobolje. Unatoč njegovom pogoršanju, liječnik opće prakse propisao je antibiotike za ono za što su vjerovali da je sinusitis (upala sluznice).

Rekli mu da će skenirati mozak tek ako se stanje ne poboljša

Unatoč pogoršanom zdravstvenom stanju, poslan je kući bez skeniranja mozga. Njegovi su simptomi ustrajali, a tijekom sljedećeg posjeta liječniku opće prakse ozbiljnost njegova stanja izazvala je zabrinutost. Međutim, Darchevilleu su tada dani različiti antibiotici i tablete protiv mučnine te je ponovno poslan kući. Rečeno mu je da će trebati skeniranje mozga ako mu se stanje ne poboljša.

Sljedećeg jutra njegova je supruga pozvala hitnu pomoć nakon što je postao nerazgovijetan i zbunjen. Hitno je prebačen u bolnicu Homerton prije nego što je prebačen na intenzivnu njegu u drugu bolnicu.


Darcheville je zatim stavljen na respirator i prebačen na operaciju kasnije tog dana. Nakon operacije, CT je pokazao značajnu oteklinu, a magnetska rezonanca 2. listopada pokazala je oštećenje mozga.

Zbog bolova u trbuhu završio u bolnici pa saznao strašnu dijagnozu: Umro je u roku od tri mjeseca

‘Dok je bio u bolnici, riječ menigitis nije se spominjala’

Darcheville, iza kojeg su ostali sinovi Shay, 16, i Rayne, 13, umro je šest dana kasnije, 8. listopada, piše Mirror.

“Dok je bio u bolnici, riječ ‘meningitis’ nije spominjana. rečeno mi je da se infekcija sinusa proširila na njegov mozak i da se možda neće probuditi iz kome. Prvi put sam čula nešto o meningitisu kad sam ga vidjela kao uzrok smrti na njegovoj smrtovnici”, ispričala je supruga.

“Nakon Reeceove smrti donirali smo njegove organe kako bi mogao nastaviti pružati prilike za život drugim ljudima. Nije zaslužio ono što mu se dogodilo. Sve čemu se sada mogu nadati je da mogu pomoći u podizanju svijest o znakovima meningitisa i da su poboljšanja u skrbi napravljena kako bi se pomoglo drugima”, zaključila je.


Komentari