Pije se četiri dana: Zaboravljeni ruski narodni lijek pomaže kod najtežih bolesti

Kuhanje (Foto: Unsplash)

Narodna ruska medicina nudi napitak koji može regulirati kiselost organizma i očistiti tijelo od nakupljenih toksina, tvrde stručnjaci. Dovoljna je samo jedna čaša dnevno kako bi se postigli ovi pozitivni učinci.

Nizak i kiseli nivo pH povećava rizik od bolesti, upozoravaju stručnjaci, naglašavajući važnost uravnotežene prehrane za održavanje alkalne (bazne) pH vrijednosti tijela. Svako značajno povećanje ili smanjenje pH može dovesti do neadekvatnog rada enzima, što dodatno naglašava potrebu za održavanjem pH ravnoteže.

Ph ravnoteža tijela izuzetno je važna za zdravlje cijelog organizma. Kada je pH razina preniska i kisela, tijelo postaje podložnije različitim bolestima. Upravo zato je uravnotežena prehrana ključna za održavanje alkalne pH vrijednosti, čime se smanjuje rizik od bolesti i poboljšava rad enzima.

Ljetni napitak za mršavljenje topi 5 kilograma: Pije se samo pet dana, a spreman je za par minuta

Ruska narodna medicina

Ovaj napitak, koji potječe iz ruske narodne medicine, predstavlja pravo blago za one koji traže prirodna rješenja za poboljšanje zdravlja. Preporučuje se svakodnevno konzumiranje jedne čaše kako bi se postigli najbolji rezultati u detoksikaciji i regulaciji kiselosti organizma.


Ovaj napitak iz tradicionalne medicine preporuča se konzumirati jednom dnevno za optimalne rezultate. Priprema je jednostavna, a potrebni su sljedeći sastojci:

Sastojci:

1/2 šalice narezanog ananasa (svježeg ili smrznutog)
1 žličica naribanog korijena đumbira
2 žlice limunovog soka
1 žličica meda
300 mililitara vode

Priprema:
Sve navedene sastojke stavite u blender i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Ananas. (Foto: Pixabay)

Stručnjaci ističu da redovita konzumacija ovog napitka može značajno doprinijeti poboljšanju općeg zdravlja, regulaciji pH ravnoteže i detoksikaciji tijela. Uravnotežena pH vrijednost ključna je za pravilno funkcioniranje enzima i održavanje zdravlja cijelog organizma.

Neuravnotežena pH vrijednost u organizmu može dovesti do zaustavljanja važnih metaboličkih procesa, što rezultira ozbiljnim zdravstvenim problemima poput srčanih oboljenja, artritisa i osteoporoze. Međutim, postoji prirodni napitak koji može pomoći u regulaciji kiselosti organizma i eliminaciji nakupljenih toksina.

Za dodatne savjete o zdravoj prehrani i održavanju pH ravnoteže, konzultirajte se s nutricionistima ili stručnjacima za tradicionalnu medicinu.


Komentari