Legendarnom glumcu supruga je umrla na rukama: Uz nju je bio do posljednjeg daha

Mustafa Nadarević (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Poznati glumac Mustafa Nadarević mnogima je jedan od omiljenih na ovim prostorima koji je odigrao razne uloge u serijama u filmovima. Naime, njegova glumačka karijera kreće već od školskih dana kada je u prvom razredu dobio svoju prvu ulogu u školskoj priredbi kao Crvenkapica.

Svoju je ljubav prema glumi pretvorio u životni poziv te se, kada je krenuo u Gimnaziju, učlanio u amatersko kazalište ‘Viktor Car Emin’. Mnogi ga pamte po ulozi Izeta Fazlinovića u seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’, kao i onima u ‘Glembajevima’, ‘Već viđeno’, ‘Gluvi barut’, ‘Kuduz’, ‘Puška za uspavljivanje’, ‘Ničija zemlja’, ‘Praznik u Sarajevu’ i brojnim drugima.

“Kad mi je majka umrla izašao sam na pozornicu odigrati ulogu. Tako mi je bilo lakše. To je bježanje od stvarnosti i bježanje u lik koji nisam ja, onda manje boli. Dobra gluma je zadnja stepenica ka šizofreniji. Moraš se dati jako, a s druge strane ostati zdrav u glavi”, objasnio je svojevremeno Mustafa.

Mustafa Nadarević i Rade Šerbedžija (Foto: Goran Sebelic / CROPIX)

Ljubavni život

Nadalje, iako poznati glumac nije puno pričao o svom ljubavnom životu, poznato je da se tri puta ženio. U braku s prvom suprugom Jasnom dobio je kći Nađu, a s njom se rastao nakon osam godina. Druga supruga bila mu je Snježana, televizijska urednica s kojom je dobio dvoje djece, sina Ašu i kći Nanu.

Nažalost, svoju posljednju suprugu, slovensku scenografkinju i kostimografkinju Slavicu Radović, glumac je izgubio na ‘vlastitim rukama’. Naime, Slavica je deset godina vodila borbu s rakom dojke, od kojeg je preminula u Ljubljani 7. lipnja 2012. godine. Mustafa, kao njena najveća podrška tijekom borbe, od nje se nije odvajao do posljednjeg trenutka.

“Umjetnost življenja i glume negdje su vrlo blizu, s tim da je gluma bolja, jer na sceni možeš umirati mnogo puta, a ostati živ. Nažalost, život je netalentirani glumac. Kada nas jednom netko napusti, onda je to zauvijek. Ostaje samo umijeće preživljavanja. I sjećanja”, napisao je Mustafa u svojim autobiografskim zapisima u kojima je opisao susret njega i Slavice, kako ju je zaprosio i bio joj veliki oslonac tijekom njezine borbe s rakom.


Hrvatica podijelila potresno iskustvo prije nastupa Tonyja Cetinskog: ‘Odmah sam se zgrozila’

Cijenjeni glumac napustio nas je 22. studenoga 2020. godine, nakon borbe s dugom i teškom bolesti u 78. godini. Naime, Mustafa Nadarević bolovao je od raka pluća, a da se bori s teškom bolesti javnosti je priznao početkom 2020. godine.


Komentari