Legendarni Oliver Mlakar cijeli život voli samo jednu ženu: Evo tko je ona

Oliver Mlakar (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Iako je u mirovinu otišao prije više od dva desetljeća, legendarni voditelj Oliver Mlakar i danas je za mnoge simbol ove profesije. Njemu se vjerovalo, poštovalo ga se, rado slušalo i gledalo.

U srpnju ove godine proslavio je svoj 89. rođendan, a iako ga već dugo nismo vidjeli, poznato je kako u mirovini uživa na selu nadomak Samobora sa svojom dugogodišnjom suprugom Dunjom.

“Ništa mi ne nedostaje, jako sam sretan! Živim na selu, u prirodi, prekrasno mi je i mislim da sam, poslije Zagreba, odabrao sjajno mjesto za život”, kazao je Mlakar prije koju godinu za domaće medije.

Umirovljeni TV voditelj Oliver Mlakar u društvu supruge Dunje (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Ljubav na prvi pogled

Svoju suprugu, s kojom će nagodinu proslaviti 60. godišnjicu braka, upoznao je u biblioteci Radio Zagreba, a jednom prilikom je romantično priznao kako se i danas sjeća odjeće koju je Dunja imala na sebi kad ju je prvi put ugledao.

“Tamo smo se ugledali. Na sebi je imala žuti pulover, sivu suknju zvonolika kroja, a na nogama cipele s niskim potpeticama i remenčićem s jednom kopčom. Svaki detalj pamtim i danas”, ispričao je svojedobno pojasnivši kako su prvi dana razgovarali u troje, s njezinom prijateljicom, a potom u dvoje šetali do Jelačić placa.

“Prvi i drugi put sam je ispratio na tramvaj, a treći već bio u tramvaju. Uvijek je morala rano doma. Dopratio bih je do kuće, a mene su dečki čekali u Gradskom podrumu. Dunja bi otišla kući, a ja k dečkima na grah i piće”, pojasnio je.


Nakon skandala koji ga je stajao karijere: Bivši voditelj ponovno osvanuo na HRT-u

Dobili dvije kćeri

Oliver i Dunja u braku su dobili dvije kćeri, Ivu, koja sa suprugom ima svoj privatni posao te Mašu koja živi u Engleskoj. Ona je pak doktorirala arheologiju na Cambridgeu te se ondje i udala, a roditelji joj nerijetko odlaze u posjet.

Inače, prije nego što je krenuo s televizijskom karijerom Mlakar je bio glumac amater. Ostvario je ulogu u predstavi Božidara Violića u Amaterskom kazalištu ‘Zvonko Svjetličić’.

Godine 1963. počeo je s radom na Televiziji Zagreb, a u svojoj bogatoj karijeri vodio je brojne projekte među kojima se najviše ističe popularna “Kviskoteka” na kojoj je radio devet godina te mu je ista i donijela zvjezdani status.


Komentari