Lasagnin konkurent šokirao svojim postupkom: ‘Dragi Isuse, kamo ide ovaj ludi svijet’

Nemo Mettler (Foto: Instagram)

Neki ga nazivaju najiščekivanijim glazbenim spektaklom godine – Eurosong je sve bliže, a uzbuđenje raste kako se datum prve polufinalne večeri, 7. svibnja, približava. Među mnogobrojnim izvođačima koji će zasjati na pozornici, posebno mjesto zauzima Baby Lasagna, hrvatski predstavnik s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”. Ovaj talentirani umjetnik ulazi u natjecanje u visokom raspoloženju, s obzirom da je nedavno ponovno zasjeo na prvo mjesto na kladionicama.

Međutim, Baby Lasagni neće biti lako – švicarski predstavnik Nemo s pjesmom “The Code” već neko vrijeme predstavlja ozbiljnu konkurenciju, kako pokazuju ne samo kladionice, već i brojni komentari na društvenim mrežama. No, ovaj put, Nemo je osvanuo u izdanju oko kojega su mreže posebno podijeljene.

Naime, počela se širiti fotografija na kojoj Nemo nosi bijeli sako i suknju od tila iste boje, zaokruženo bijelim najlonkama. Već na prvi pogled mnogi su istaknuli nevjerojatnu sličnost sa slavnom Celine Dion. Kanadska pjevačica je gotovo istu kombinaciju nosila 1988. godine, kada je sa pjesmom “Ne Partez Pas Sans Moi” pobijedila na Eurosongu.


Odvažnost ili nepoštivanje?

Kombinacija oba izdanja koja jasno prikazuje sličnost brzo se proširila društvenim mrežama, izazivajući polemike i niz reakcija. Dok jedni hvale odvažnost švicarskog predstavnika, drugi su komentirali kako je ovo znak nepoštivanja prema kanadskoj divi.

“Molim te poštuj Celine Dion. Nemo nema ni tisućinku njene karijere ni talenta, i nikada ni neće”, “Dragi Isuse, kamo ide ovaj ludi svijet”, “Na Nemu dobro izgleda, na Celine je malo upitno”, samo su neke od reakcija koje su se mogle pročitati na društvenim mrežama, posebice na platformi X, gdje su se nizale brojne reakcije.

Ljudi vjeruju u pobjedu Baby Lasagne: ‘Mali je karizmatičan, pjesma je zarazna’

Podsjetimo, Nemo Mettler, predstavnik Švicarske, već je izazvao poveću lavinu reakcija u medijima. Deklarirajući se kao nebinarna osoba te koristeći rodno-neutralnu zamjenicu ‘oni’, Nemo je inspiracija za mnoge, kako njihova ovogodišnja nada za Švedsku sugerira.

Dok se Eurosong bliži, uzbuđenje raste, a Baby Lasagna i Nemo su samo dva od mnogih izvođača koji će zasjati na pozornici, donoseći svoju glazbu i priče svijetu. Svi oči bit će uprte u Rotterdam 7. svibnja kako bismo svjedočili najiščekivanijem glazbenom događaju godine.


Komentari