Kolinda podijelila tužnu vijest: ‘Hvala za sve, jako ćeš nam nedostajati’

Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Bivša predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović danas je putem Instagrama podijelila vijest koja ju je rastužila.

Naime, bivša se predsjednica oprostila od HGSS-ovog potražnog psa Thora koji je danas uginuo. “Nježne šapice, bistre i inteligentne oči, plemenita duša… Hvala za sve spašene živote, Thor! Jako ćeš nam nedostajati”, napisala je Grabar Kitarović uz fotografiju sa psom.

Također, od Thora se danas emotivnom objavom na Facebooku oprostio i HGSS. “Napustio nas je naš prijatelj i četveronožni kolega, Thor, potražni pas HGSS Stanica Karlovac. Thor i njegov vodič Dubravko Butala – Bana činili su uigran tim, uvijek spreman odgovoriti na poziv i krenuti u akciju spašavanja života”, napisao je HGSS na početku objave.

Bivša predsjednica se oprostila od potražnog psa (Foto: Instagram screenshot)

‘Imao je uspješne pronalaske nestalih osoba’

“Thor je u svojoj karijeri potražnog psa u HGSS-u prošao puno obuka, proputovao ne samo Lijepu Našu nego i daleko van granica. Imao je uspješne pronalaske nestalih osoba, a posebno ga pamtimo po pronalascima u ruševinama nakon potresa u Petrinji.

Najviše od svega, Thor je bio dio Banine obitelji i njegov najbolji prijatelj. Thorove umorne šape sada su pronašle zasluženi odmor. Pozdravi nam ekipu tamo gore, prijatelju”, napisali su iz HGSS-a.

Kolinda ispričala potresno iskustvo: ‘Shvatila sam što bi bilo da se tako nešto zabije u moj prozor’



Komentari