Kolinda otkrila kako održava fantastičnu liniju: ‘Ne brojim kalorije, već pazim na nešto drugo’

Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Instagram screenshot)

Posljednjih godina bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović privlači pažnju svojim vitkim izgledom, a sada je odlučila otkriti svoje prehrambene navike te koje male trikove koristi u kuhinji, ne bi li zadržala fantastičnu liniju.

“Ne brojim kalorije, nego pazim na glikemijski indeks hrane. Ne konzumiram nikakav dodani šećer i kalorična pića. Dodani šećer skroz sam izbacila iz prehrane, a reduciram sol i škrob koliko mogu”, otkriva Kolinda.

Za razliku od mnogih drugih, bivša predsjednica ne prakticira niskokalorične dijete pa tako namirnice bogate “praznim” kalorijama mijenja namirnicama bogatim nutrijentima. Ovom je prilikom otkrila i da posebno uživa u mediteranskoj kuhinji.

Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Josip Moler / CROPIX)

Otkrila što voli jesti

“Puno raznih primorskih maneštri od povrća, mahuna i grahorica, puno zelenog lisnatog i drugog povrća bez ili s malo škroba, puno raznih salata, riba, piletina, orašasti plodovi i sjemenke, obični jogurt ili kefir, grobnička palenta”, navela je svoje omiljene namirnice Kolinda koja je kazala i da si povremeno dopusti konzumaciju crvenog mesa, posebice steakove ili bolognese kojeg sama skuha.

Dodala je i kako nastoji što rjeđe konzumirati kruh, ali ga s vremena na vrijeme ipak pojede s obziroma na ubrzan životni tempo i česta putovanja.

Nadalje, otkrila je i u kojoj hrani posebno ‘gušta’, ali si je dopusti u samo rijetkim prigodama. “Pizzu obožavam, ali si je rijetko priuštim, samo kada sam vani u dobrom društvu. Kada naručim pizzu, mora biti nakrcana povrćem. Sreća da povrće i salate doista obožavam i ne mogu bez njih kao i bez dobre juhe ili variva”, rekla je bivša predsjednica za 24 sata.


Kolinda Grabar Kitarović (FOTO: Biljana Blivajis/CROPIX)

Male tajne u kuhinji

Također, podijelila je i jedan mali trik koji koristi prilikom kuhanja kako bi smanjila količinu tjestenine u obroku.

” Vrlo malo tjestenine pomiješam s rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procijedim i zagrijem u tavi s neprianjajućim dnom da ostanu hrskavi, te pomiješam s umakom bolognese. Obožavam i pašticadu, ali samo onu koju sama radim. Srećom je toliko komplicirana i toliko vremena ode na nju pa to bude jako rijetko, jer što je pašticada bez njoki”, zaključuje Kolinda Grabar Kitarović.

Lana Klingor Mihić otvorila dušu pa priznala što ju muči: ‘Plače mi se i osjećam se grozno’


Komentari