KOLINDA NAŠLA NOVI POSAO: ‘Drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku’

sr.wikipedia.org

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pronašla je novi posao. Bit će savjetnica u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Grabar-Kitarović radit će na razvoju kurikuluma za profesionalne i bivše sportaše. Svrha novog obrazovnog programa je da im omogući nastavak karijere nakon bavljenja sportom, a bivša predsjednica je uključena jer nakon predsjedničkog mandata postala članicom Međunarodnog olimpijskog odbora i Hrvatskog kluba olimpijaca.

“U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. Način rada ZŠEM-a i ambicije za daljnji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorili su prostor za našu suradnju. Ona počinje projektom vezanim uz sport i želju ZŠEM-a da se u budućnosti pozicionira kao regionalni centar za obrazovanje sportaša.

Poznato je da oni relativno mladi završavaju sportske karijere, a vrlo često nemaju adekvatnih vještina i znanja koja bi im omogućila razvoj jednako uspješnih poslovnih karijera pa njihovi potencijali često ostaju nedovoljno iskorišteni, što je propuštena prilika i za njih kao pojedince, ali i za zajednicu”, izjavila je Grabar-Kitarović.

Bivša predsjednica sudjelovat će na novom Erasmus projektu koji predvodi ZŠEM, a uključena su i dva prestižna sveučilišta: Stockholm School of Economics te njemački WHU – Otto Beisheim School of Management & Euromasters.



Komentari