Kći našeg poznatog para bori se s ozbiljnim poremećajem: ‘Odjednom se sve počelo raspadati’

Buga Marija Šimić (Foto: Instagram)

Kći našeg proslavljenog glumačkog para Vitomire Lončar i Ivice Šimića, 30-godišnja Buga Marija Šimić iznenadila je tijekom vikenda otkrivši kako se udala za violončelistu Mateja Miloševa.

Dvojac je sudbonosno ‘da’ izrekao nakon samo sedam mjeseci veze, a Buga je sretnu vijest podijelila na društvenim mrežama gdje je objavila nekoliko fotografija s novopečenim suprugom.

I dok javnost ovih dana priča o iznenadnom vjenčanju diplomirane solo pjevačice i glumice, mnogima je promaknula informacija kako se Buga godinama već bori s ozbiljnom dijagnozom o čemu je do sad progovarala u više navrata.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vitomira Loncar (@vitajana)


“Shvatila sam da trebam pomoć”

Naime, umjetnička ravnateljica kazališta ‘Mala scena’ na društvenim mrežama nerijetko govori o svojoj dijagnozi ADHD-a, poremećaju hiperaktivnosti i deficitu pažnje.

“Put do dijagnoze je krenuo još 2018. godine kada sam krenula na kognitivno-bihevioralnu psihoterapiju. Shvatila sam kako se s nekim stvarima ne mogu nositi i kako trebam pomoć. I onda kada sam preuzela kazalište Mala scena i kada sam shvatila kako me moji zaposleni ne mogu pratiti, a sada kada sam ja ta koja mora raditi strukturu, sve se raspada, rekla sam – ‘uredu, ne možemo ovako nastaviti jer ćemo svi poludjeti’.

Zatim sam krenula na testiranje koje je imalo tri kruga. I evo, nakon dva i pol mjeseca sam napokon dobila službenu dijagnozu”, ispričala je Buga svojedobno za RTL otkrivši kako je dijagnoza iznenadila i njezinu majku.

Nakon samo par mjeseci veze, udala se kćer naše poznate glumice: ‘Hvala ti što imam sreće’

“Dijagnoza zvuči strašno”

“Moram priznati kako je na početku bila dosta iznenađena, ali moja mama kakva je, dva dana je provela čitajući o ADHD-u, razgovarale smo jako puno i na kraju svega toga mi je napisala: sada mi je sve jasno”, kazala je tada.

Inače, kad je s javnošću podijelila svoju dijagnozu, Buga je otkrila kako joj je ista donijela i svojevrsno olakšanja.

“Dijagnoza zvuči strašno i kao nešto čemu se ne bi trebao veseliti. Pa ipak – kad sam pročitala službeno da je to to – odahnula sam i nasmijala se. Sad mi se objasnilo tako puno stvari. I mogu se prestati kriviti za puno stvari. A najbolje od svega – sad napokon mogu naučiti i shvatiti kako moj mozak funkcionira i to primijeniti, što znači da će se kvaliteta mog života, posla, odnosa – podići na novu razinu. Dijagnoza što se tiče mentalnog zdravlja nije strašna niti te zatvara u kutije. Dijagnoza je ta koja daje slobodu. Jer kad znaš što ti je – onda možeš nešto i poduzeti. Možeš naučiti to navigirati, a onda se otvara jedan cijeli novi svijet”, napisala je, između ostalog, na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vitomira Loncar (@vitajana)


Komentari