Kate postavila jasna pravila kraljevskoj obitelji: ‘Na ovo se nije dala natjerati’

Kate Middleton (Foto: Guliver)

Kate Middleton, princeza od Walesa i buduća kraljica, članica je kraljevske obitelji i ujedno majka troje djece koju brojni obožavatelji kraljevske obitelji i stručnjaci hvale zbog intervencija koje je imala u odnosu između princa Williama i kralja Charlesa.

Naime, stručnjaci smatraju da je upravo zahvaljujući Kate, poboljšan odnos princa Williama i kralja Charlesa. Podsjetimo, Kate je 29. travnja 2011. godine razmijenila zavjete s princem Williamom, nasljednikom britanskog prijestolja, u Westminsterskoj opatiji u Londonu.

Ipak, Kate je odlučila da neće samo slijediti konvencije nakon što se pridružila kraljevskoj obitelji, već je uspostavila vlastita pravila i uvjete. Prema izvorima iz palače, princ William je 2015. obavijestio kraljicu Elizabetu i princa Charlesa o Kateinim ‘uvjetima’, prenosi Hindustan Times.

Kate Middleton (Foto: Guliverimage)

Detalji o uvjetima

Nadalje, Robert Jobson, kraljevski autor knjige ‘Catherine, the Princess of Wales: The Biography’, navodi da je Kate sklopila važne dogovore prije nego što je krenula u svoju kraljevsku avanturu. Navodi da je Kate ‘mudro’ postavila neka temeljna pravila prije nego što se pridružila obitelji.

“Nije se dala natjerati na obavljanje određenih dužnosti i inzistirala je na tome da iskoristi svoju punu kvotu porodiljnog dopusta, daleko od blještavila medija i javnosti.” Jobson tvrdi i da je Kate starijim članovima kraljevske obitelji dala do znanja da joj je glavna briga usklađivanje njezinih kraljevskih odgovornosti i održavanje ugodnog života kod kuće.

Pojašnjavajući da se Kate nije namjeravala odreći svojih kraljevskih odgovornosti, dodaje da je princeza rekla da želi pružiti svoje pokroviteljstvo isključivo neprofitnim organizacijama koje dijele njezine vrijednosti.


Kate Middleton nakon Wimbledona dobila neočekivani pozdrav: ‘Bio je sretan što je vidi’

‘Želi više prostora’

Također, princ William iznio je Kateine ‘uvjete’ kraljici i princu Charlesu kada je Kate očekivala Charlotteino rođenje početkom 2015. godine. Objasnio je da njegovoj supruzi treba neko vrijeme da se navikne na posebnosti kraljevskog života te da želi više prostora kako bi se mogla prilagoditi tome.

U odgovoru na pitanje je li jedva čekala zamijeniti pokojnu Dianu, bivšu princezu od Walesa, Kate je svojevremeno u intervjuu odgovorila potvrdno. S obzirom na sve navedeno, mnogi smatraju da je princeza od Walesa zasigurno dokazala svoj potencijal i ostavila trag u kraljevskoj obitelji.

Zabrinjavajuće glasine o Kate Middleton: Iz palače stižu vijesti koje nitko ne želi čuti


Komentari