Josipa Lisac zapjevala nasred ceste i sve oduševila: ‘Vi ste blagoslov’

Josipu Lisac je razveselio prvi ovogodišnji snijeg (Foto: Instagram)

Legendarnu Josipu Lisac jako je razveselio snijeg koji je zabijelio Hrvatsku – na društvenim mrežama objavila je video koji je nasmijao njezine pratitelje te ih podsjetio na jednu staru pjesmu Josipine kolegice Gabi Novak.

DIVA U NEOČEKIVANOJ ULOZI! Josipa Lisac bere masline, oduševila obožavatelje

‘Malo širite ovako… Pa malo s ove strane prođite, ovako… Može, sve to snimajte… Prvi snijeg, nije dobar tonalitet’, rekla je Josipa Lisac u videu snimljenom na cesti.

‘Prvi snijeg male pahuljice nose zimsko veče, čitav grad ko da sprema se na svoj zimski san, tko zna gdje sad se pali svjetlo u prozoru tvom, tko zna gdje sad se krije tvoj dom’, zapjevala je Josipa te dodala da se upjevava uoči koncerta u Mariboru.

 


View this post on Instagram

 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac)

Mnogi su u komentarima prepoznali da se radi o pjesmi ‘Prvi snijeg’ koju je 1965. godine na Jugoviziji otpjevala Gabi Novak. Na tom je festivalu osvojila visoko drugo mjesto, a pjesma je postala jedan od njezinih najvećih hitova. ‘Svaka čast, vi ste blagoslov’ i ‘Divna gospođo, jedinstvena, ljubavi prepuna’ samo su neki od komentara oduševljenih pratitelja.

Što se, pak, Josipe tiče, ovih je dana objavljeno da su ulaznice za njezin skorašnji zagrebački koncert – rasprodane. Naime, obilježavanje 50 godina od izlaska kultnog albuma ‘Dnevnik jedne ljubavi’ završit će spektaklom u Domu sportova 17. veljače ove godine.

Mjesec dana uoči koncerta ulaznice su ‘planule’, što svjedoči o popularnosti slavne umjetnice, ali i albuma koji je proglašen remek-djelom te se danas smatra jednom od najljepših glazbenih priča u povijesti Hrvatske.

‘Ne volimo sebe niti svoje’

Gostujući na N1 televiziji, pjevačica je nedavno slikovito opisala stanje u Hrvatskoj. ‘Teško nam je, frustracije su ogromne, agresija je permanentna. Svi snovi o lijepom, o svjetlu su nestali. Mrak je nepodnošljiv. Gladni smo. Ne volimo sebe niti svoje. Ne stvaramo svoje, ne mislimo na svoje, podcjenjujemo sebe i svoje. Duh je nestao, um se poremetio. Urušilo se sve. Urušili smo sve. Pali smo. Teško ćemo ustati. Teško’, rekla je razočarana glazbena diva.

Josipa Lisac bez dlake na jeziku o Prijovićkinom uspjehu: ‘Riječi zvuče glupo’


Komentari