Još jedno poznato HRT-ovo lice napustilo ‘Dobro jutro, Hrvatska’: ‘Nisam se dala, ali odlazim’

Dobro jutro, Hrvatska (Foto: Renato Branđolica/HRT)

Ekipa HRT-ove emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ oprostila se od još jednog dugogodišnjeg člana.

Naime, novinarka Daria Marjanović otišla je u mirovinu, a kolege su se od nje oprostile dirljivim videom u kojemu je Daria ispričala kako su izgledali njezini početci u jednoj od najdugovječnijih emisija u Hrvatskoj.

“Naša Daria Marjanović nakon punih 36 godina na HTV-u odlazi u mirovinu. S dragom kolegicom prisjetili smo se početaka Dobrog jutra, nastanka pjesme na špici, neprežaljenog Joška Martinovića, a dugogodišnji kolega Meštar na svoj se način oprostio. Hvala joj na svemu, želimo joj puno uspjeha u umirovljeničkim danima, a već znamo da mirovati neće”, poručila je ekipa emisije uz video.

Daria Marjanović (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

“Bila sam s vama od prvog dana”

Inače, Daria je na Hrvatskoj radioteleviziji radila od 1988. kao novinarka, a potom i urednica u Zagrebačkoj panorami te je sudjelovala u posebnim kulturnim, zabavnim i sportskim projektima: Eurosongu, Eurokazu, Danima satire, Europskom prvenstvu u košarci, Europskom prvenstvu u atletici i brojnim drugim.

U kreiranju emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ sudjelovala je od prvog dana, a u videu koji je objavljen na Facebooku, novinarke je opisala i kako je nastala jedna od najuspješnijih HRT-ovih emisija.

“Ja sam jedna od onih koja je s vama bila od prvog dana Dobro jutro, Hrvatska emisije, 1992. godine. Ta emisija ne znam kako je nastala, Velimir Đuretić je rekao da radimo jutarnji program, od sutra. Kasnije se pojavio Rajko Dujmić, napravili smo nešto to će vam otpjevati Maja Blagdan, i tako je za tri dana nastala pjesma za Dobro jutro, Hrvatska”, ispričala je Daria u videu.


Zagrepčani zgroženi potezom u ‘Dobro jutro, Hrvatska’: ‘Hoće li tko odgovarati za takav propust’

“Nemoj nas zvati”

“Što sam sve radila? I reportaže, dokumentarce, kako da zaboravim Živu istinu i mog Joška Martinovića”, rekla je Daria i umalo zaplakala.

“Pitala sam se tko ima pravo raditi Alpe, Dunav, Jadran, i onda kada sam dobila zadatak to raditi, nisam se dala, od 2002. pa do danas”, objasnila je novinarka.

“Daria, ako bilo što trebaš, nemoj nas zvati”, našalio se Davor Meštrović sa svojom dugogodišnjom kolegicom.

Meštar je godinama u braku s poznatom zagrebačkom liječnicom: Evo tko je supruga omiljenog voditelja

Iza sebe ima brojne projekte

Podsjećamo, Daria od 1993. u paru s kolegom i prijateljem Joškom Martinovićem uređuje i vodi televizijske projekte ‘Živa istina’ i ‘Zlatna ribica’.

Radila je i dokumentarno-zabavni serijal ‘Navodno’ te postala stalnom izvjestiteljicom i nacionalnom koordinatoricom Hrvatske radiotelevizije za CNN World Report.

Također, radila je i na emisiji ‘Alpe Dunav Jadran’ te bila urednica ‘Glasa Hrvatske’. Inače, Daria se usavršavala u Americi, a predavala je i na Fakultetu političkih znanosti.


Komentari