Jelena Rozga iznenadila reakcijom na Severinu: Godinama se ne pojavljuju zajedno

Jelena Rozga i Severina Vučković na koncertu (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Pjevačice Severina Vučković i Jelena Rozga već godinama nisu snimljene zajedno u javnosti, odnosno od pokretanja samostalne karijere Jelene Rozge. S obzirom na to da na domaćem tržištu jedna drugu mogu smatrati konkurencijom, neki nagađaju da su pjevačice u rivalskom odnosu.

Posljednji zajednički nastup održale su 2011. godine u Spaladium Areni. Ipak, nakon dugo vremena bez komunikacije u javnosti, Rozga je Severinu odlučila podržati u inicijativi koju je objavila na svom Instagram profilu. Naime, Severina se u najnovijem videu koji je snimila oglasila o pitanju pobačaja te je napisala i poruku.

U objavi na Instagramu Severina poziva sve građane Europske unije na potpis peticije za pravo na pobačaj, što je lajkom podržala Jelena Rozga. “Jeste li među pregovaračima oko nove Vlade vidjeli i jednu jedinu ženu proteklih tjedana? Jednu? S jedne od dvije pregovaračke strane? Niste? Nisam ni ja. Nezamisliva je to scena u 21. stoljeću, osim u društvima duboko zakopanim u patrijarhat”, poručila je Severina na početku objave.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)


‘Stavila sam potpis’

“Dogovaraju li se politike bez žena, koje se tiču žena? U Hrvatskoj je i sada prekid trudnoće na papiru dopušten, a u stvarnosti se ne provodi u većini bolnica i plaća se. Baš zbog toga, a vodeći računa kakav svijet ostavljamo djevojčicama, stavila sam svoj potpis na europsku građansku inicijativu @myvoicemychoiceorg, koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj”, poručila je Severina u objavi.

U nastavku je dodala kako je ona potpisala inicijativu. “Da bi tijela Europske unije odlučivala o toj inicijativi, trebamo prikupiti MILIJUN POTPISA. Zato te molim, nakon što potpišeš (link se nalazi u opisu mog profila), podijeli, prošeraj… Učini dodatan napor, nađi još prijateljica i prijatelja koji će također potpisati, pošalji im link na inicijativu. POTPIŠI I PROSLIJEDI! My Voice My Choice”, zaključila je u objavi.

Iako Severina na svoje objave oko raznih društvenih tema za koje se zalaže dobiva brojne poruke podrške, osobito u njezinoj borbi za skrbništvo, vezano uz novi video mišljenja su bila podijeljena.

Žene napale Severinu zbog novog videa: ‘Ja bi te samo pitala, vjeruješ li ti u Boga’


Komentari