Ivana Paradžiković podijelila srceparajući status: ‘Zvuči grubo, ali toliko sam puta to vidjela’

Ivana Paradžiković (Foto: Instagram)

Ivana Paradžiković već neko vrijeme boravi u Dubrovniku, gdje je zaposlena kao predavačica na Sveučilištu, a sada je na svom Instagram profilu objavila fotografiju iz šetnje Stradunom.

Ivani se u šetnji pridružio dječak Nevio Krešić i njegova majka. Podsjetimo, Nevio je dječak koji je osvojio srce javnosti svojom divnom osobnošću. On je ujedno i jedini dječak s Majewski sindromom u Hrvatskoj.

“Šetali smo Stradunom, kao da smo ga osvojili! Smijali se kao da nam je posljednji dan.
A zapravo, tko zna, možda i jest? Zvuči grubo, ali znate li koliko sam puta na vlastite oči vidjela i doživjela da oni kojima je “vijek trajanja” određen, žive zahvalniji i sretniji život, slaveći ama baš svaki dan”, započela je Paradžiković te dodala: “Da smo i mi toga svjesniji, bi li se više grlili, ljubili, voljeli…cerekali ovako od uha do uha? Mene tu lekciju svaki put iznova nauče prijatelji.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Paradžiković (@ivanaparadzikovic)



Potom je opisala situaciju u kojoj se trenutno nalazi Nevio. Naime, on će, usprkos tome što ima rijetku, genetsku neizlječivu bolest morati na vještačenje kako bi se utvrdilo da nije ozdravio. Ne šalju samo Nevia na ovakva vještačenja, on je samo jedan od mnogih u Hrvatskoj koji mora prolaziti cijelu silu nevjerojatnih postupaka i birokracije kako bi ostvario svoja prava.

‘Idući tjedan idu na magnet u Zagreb’

“Tea i Nevio! Ne znaš tko je veće čudo! Ovaj frajer koji prkosi prognozama, dijagnozama i životu već 13 godina, koji je sa svojih 80 cm najveći frajer kojeg poznajem ili njegova majka, ona koja je to učinila od njega, krčeći mu put kroz život vlastitim prsima!

Ivanu Paradžiković sin zatekao odgovorom: ‘Mama, nikad te nije bilo doma’

Idući tjedan opet idu na magnet u Zagreb. Neizvjesnost, strah koji tada Tea proživljava, ne želim vam ikada da osjetite. Za nekoliko tjedana potom, moraju na vještačenje da komisija utvrdi je li Nevio ozdravio?! Od rijetkog genetskog, neizlječivog poremećaja! Nema veze, i to će. Ponosno, visoko uzdignute glave. Pogledajte još jednom te osmijehe, sada kada znate koja se borba krije iza njih. Ljudine,ha?

Rugamo se Neviovoj frizuri. Kriminalna je. Mojim King kong nogama. Njegovom strahu od golubova koji nam vrebaju doručak. Toliko je razloga za smijeh! Imamo jedni druge. Sunčan je dan u najljepšem gradu na svijetu! Ej, živi smo”, napisala je.


Komentari