Ivana Paradžiković kroz suze progovorila o detaljima odlaska s televizije: ‘Kopate mi po ranama’

Ivana je bila zaštitno lice emisije 'Provjereno' (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Višestruko nagrađivana urednica i novinarka Ivana Paradžiković, koju je javnost upamtila po emisiji ‘Provjereno’ na Novoj TV, prije nekoliko godina, gotovo preko noći, otišla je s televizije. Od tada u javnosti rijetko istupa, a sad je u emotivnom razgovoru po prvi put otkrila kako su izgledali posljednji trenutci na televiziji.

Ivana je za Telegram otvorila dušu i iskreno priznala kako je mjesecima nakon odlaska s televizije plakala, a izrazito izazovno bilo joj je pronaći ponovno sebe jer je do tada, posao i rad u redakciji emisije ‘Provjereno’ za nju bilo sve.

Zbog predanosti poslu i želje da pomogne svim malim ljudima s teškim životnim pričama koji su baš na njezina vrata pokucali za pomoć, nekadašnja urednica ‘Provjerenog’ priznala je kako je ispaštao njezin privatni život te kako sad nadoknađuje izgubljeno vrijeme sa sinom Hugom.

Ivana Paradžiković (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

‘Mislila sam da više ne vrijedim’

‘Tog dana, kad sam izašla iz zgrade, završila sam s tom Ivanom i dugo sam je oplakivala. Mislila sam da više ne vrijedim jer tada je bila samo ta jedna uloga koju sam živjela’, ispričala je Ivana za spomenuti medij otkrivši kako su izgledali posljednji trenutci u redakciji u kojoj je ostavila srce i dušu.

‘Nisam ni krila lice, izašla sam od tamo, ostavljajući 15 godina života iza sebe. Sve su mi stvari ostale na stolu, sve nagrade koje sam osvojila s njima. Kolege su stajale ispred, neki su pušili cigaretu, praznog pogleda. Nikome tada nije bilo jasno što se događa.

Stala sam ispred njih, tih ljudi s kojima sam godinama radila, koji su mi bili obitelj jer sam više viđala njih nego sina. Naklonila sam se i rekla – ja sam svoju dionicu izgleda odradila. Hvala što ste bili sa mnom, doviđenja’ prisjetila se Ivana te dodala: ‘Kopate mi po ranama. Mislila sam da sam već sve oplakala, ali očito tu ima još’.


Ivana Paradžiković podijelila srceparajući status: ‘Zvuči grubo, ali toliko sam puta to vidjela’

‘Rijetki su stali uz mene’

Nagrađivana novinarka osvrnula se i na još jedan udarac koji je hrabro podnijela. Nedugo nakon odlaska iz redakcije ‘Provjerenog’, objavljen je tekst na naslovnici političkog tjednika s njezinim imenom. Od hvaljene urednice do one koja mobingira i prijeti, do opasne žene kojoj se ne može vjerovati.

‘Bilo je to ozbiljno diskreditiranje moga ugleda. Sve ono što sam godinama radila bez mrlje na obrazu, za sve te ljude koji su u nama vidjeli pravdu, sve je odjednom dovedeno u pitanje.

Odjednom je moja profesionalnost dovedena u pitanje. Bio je to moj drugi pad i tada su uz mene javno stali samo rijetki. Bilo ih je koji su slali poruke i zvali, ali nitko od njih nije htio javno reći’, ispričala je Ivana koja je istaknula i kako je navedena kaznena prijava odbačena.

Ivana Paradžiković zaljubila se u planinarenje (Foto: Instagram)

‘Neizmjerno sam ponosna na njega’

Danas ova 43-godišnjakinja radi kao freelancerica, sama kroji svoje radno vrijeme, u planinama i prirodi otkriva novu sebe, a najviše uživa u vremenu koje provodi sa sinom Hugom na kojeg je posebno ponosna.

‘Ispao je baš frajer i neizmjerno sam ponosna na njega. U vrijeme kada se sve oko mene u poslovnom smislu raspadalo, držao me je za ruku. Raspao se i dio mene, ali moj je frajer sastavio svaki komad’, ponosno je istaknula Ivana.


Komentari