Isprika nije upalila: Nakon burnih reakcija, Dalibor Matanić potpuno nestao s radara

Matanić je optužen za seksualno uznemiravanje od strane više žena (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Posljednjih se tjedana i dana naveliko pričalo o optužbama za seksualno uznemiravanje na račun popularnog hrvatskog redatelja Dalibora Matanića.  Priču o tome kako je zbog svog ponašanja izgubio sve poslove donijela je jučer novinarka Večernjeg lista Milena Zajović koja je kazala da je u 20 godina koliko radi u novinarstvu, ovo bila jedna od težih priča.

Do sada se Matanić nije oglašavao te je bio potpuno odsutan s društvenih mreža, ali u petak navečer se obratio javnosti putem Facebooka. Uputio je podulju ispriku, no reakcije javnosti bile su burne, te su mnogi izrazili nezadovoljstvo. Mnogi su kolege ipak izrazili podršku redatelju.

Zbog svega je Matanić sad potpuno ugasio svoj Facebook te zaključao Instagram račun.  Isprika se tako ne može više vidjeti na internetu.

Nakon glasina Matanić otkrio da je na liječenju: ‘Kajem se zbog neprimjerenih postupaka prema kolegicama’

Nestao s društvenih mreža

“Drage kolegice i kolege, prijateljice i prijatelji. Stvarni i virtualni. Možda ste primijetili da sam nestao s društvenih mreža. Međutim, danas sam se vratio samo kako bih vam ispričao svoju priču, jer puno je verzija ovih dana, a volio bih ipak da čujete moju stranu”, započeo je.


“Više od 20 godina brinem na setu da žene imaju mir toliko potreban za glumačku koncentraciju i zato većina glumaca i voli raditi sa mnom jer ne dopuštam nikakva uznemiravanja, čak sam znao dati i otkaze onima koji ne bi poštovali mir glumica i ostalih suradnica. Kako to obično biva, znao sam svaki detalj u kadru kojeg bi snimao, no pritom osobno nisam bio svjestan detalja svog ponašanja…

Iskreno i neizmjerno žalim zbog svojih neprimjerenih postupaka, koji su izazvali kod pojedinih žena osjećaj uznemirenosti i nelagode. Nisam bio svjestan svog pogrešnog pristupa prema kolegicama izvan seta.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ne postoji opravdanje ni isprika za moje postupke. Poznat sam po specifičnom, rubnom humoru i radikalnim metodama rada ne bi li glumci bili što bolji u kadru, no ništa ne opravdava ako nekome izazovete osjećaj nelagode”, napisao je, između ostalog.

 


Komentari