INTERVJU DESETLJEĆA: Evo gdje možete gledati Meghanino i Harryjevo izbacivanje kraljevskog prljavog veša

Foto: Screenshot

Meghan i Harry su trenutno najomraženije osobe u Velikoj Britaniji. Na kraljevskom dvoru su prilično uplašeni pa svojim odbjeglim članovima ‘zabijaju noževe u leđa’ navodno ih pokušavajući zastrašiti i nagovoriti da odustanu od emitiranja intervjua desetljeća, kako ga zovu mediji. Inače, Oprah Winfrey je ta koja je zaslužna za ovu poslasticu.

Odjednom je pokrenuta istragu od strane britanskog dvora da je Meghan zlostavljala zaposlenike Kensingtonske palače u kojoj su ona i Harry živjeli neko vrijeme, a sada je pokrenut i nezavisni nadzor navodno sumnjive dobrotvorne organizacije Sussex Royal, princa Harryja i Meghan Markle, koji istražuje kako je organizacija bila vođena te kako je zatvorena u trenutku kada se par odselio iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Nakon što je u jednom od teasera Harry rekao da se odrekao kraljevskih dužnosti kako bi sebe i svoju obitelj zaštitio od otrovne situacije koju su proizveli britanski mediji i koja je uništavala njegovo mentalno zdravlje, otočki mediji sada vade laskave naslovnice odbjeglog para i guraju mu ih pod nos suptilno govoreći: “Evo, pisali smo i lijepo, bez nas ste ništa!”.

Britanska TV kuća ITV koja je američkom CBS-u platila više od milijun funti za prava prikazivanja intervjua u VB, kao i odbjegli kraljevski par, našli su se na udaru žestokih kritika zbog beskrupuloznosti jer planiraju napasti Dvor u trenutku dok je zdravstveno stanje supruga kraljice Elizabete II., vojvode od Edinburgha, princa Philipa (99) kritično. Svejedno, Meghan i Harry ne pada napamet odustati od svog nauma. U isječku intervjua Meghan je objasnila zašto je odlučila izaći u javnost baš sad.

“Svi donosimo vlastite odluke, ali tada to nisam mogla. O tome nisam odlučivala ja”, rekla je Meghan dodavši da je “doista oslobađajuće” što sada može “govoriti u svoje ime” pa će očito reći sve što su joj godinama branili, a kraljici je bolje da se sakrije iza sofe jer po prvi put ni ona sama, kao ni običan puk diljem svijeta, nema pojma što će njezin unuk i njegova supruga reći u intervjuu budući da ga ni ona nije dobila unaprijed.

Oprah Winfrey, koja je na ovom bombastičnom intervjuu zaradila 9 milijuna dolara, navodno je još prije vjenčanja, ali i kasnije, nekoliko puta zvala Meghan i nudila joj intervju, no ona joj je tada odgovorila da “nije pravi trenutak”.


Sada se Meghan prisjetila tog njihovog telefonskog razgovora i rekla kako joj je intervju bio zabranjen, a nije čak smjela niti privatno razgovarati telefonski s Oprah kao s prijateljicom jer je cijelo vrijeme netko iz palače bio uz nju i nadzirao ju.

Televizijski mega specijal nazvan “CBS predstavlja Oprah s Meghan i Harryjem” radila je Oprahina producentska kuća Harpo Productions, izvršni su producenti Terry Wood i Tara Montgomery, suizvršni producent Brian Piotrowicz u SAD-u će se emitirati sutra u primetimeu – od 20 do 22 sata na kanalu CBS, a u ponedjeljak navečer je na ITV-jevom TV rasporedu u Velikoj Britaniji.

Pravo na prikazivanje intervjua otkupile su televizije cijele podsaharske Afrike koja broji 52 zemlje te preostalih 17 zemalja među kojima je i Hrvatska, jedina s Balkana. Procjenjuje se da će CBS na intervjuu zaraditi nekoliko desetaka milijuna dolara, a inkasirat će i na reklamama u primetimeu jer 30 sekundi naplaćuju 325.000 dolara.

Megan i Harry navodno neće biti plaćeni ni dolara za ovaj specijalni intervju, no nesumnjivo je da će im pomoći u izgradnji njihovog brenda, koji već sada vrijedi više od milijardu dolara zahvaljujući pozamašnim ugovorima s Netflixom i Spotifyem, budući da će pred malim ekranima biti milijuni ljudi iz cijelog svijeta.

Nešto kraća verzija TV specijala od one američke, bez uvodnih emisija i naknadnih impresija te komentatora u studiju, očekuje i Hrvate u ponedjeljak 19.30 sati na RTL-u. Tako ćemo mi, nekoliko sati nakon cijele Amerike, otprilike isto kada i sama kraljica, čuti što to Meghan i Harry drže na duši.


Komentari