Hrvati muku muče s neodvojivim čepovima: Postoji jednostavan trik kako riješiti ovaj problem

Otvaranje plastičnih boca (Foto: Pexels)

Posljednjih godina brojnim Hrvatima živce kidaju neodvojivi čepovi na plastičnim bocama i mnogi se žalo kako ovakvo rješenje nije praktično i stvara probleme prilikom najobičnijeg pijenja.

Inače, ideja o pričvršćenim čepovima na plastici je zaživjela  još 2018. godine kada je direktiva bila predložena na razini Europske unije, a godinu dana kasnije je i usvojena. Međutim, sada se na društvenim mrežama pojavila snimka koja pokazuje prilično jednostavan trik koji bi trebao riješiti ovaj ‘mrski’ problem.

Naime, prema videu kojeg je objavila Tiktokerica  Shannon, čep se može okrenuti na drugu stranu i pritisnuti prema dolje. Tako čep više neće udarati ili grepsti prilikom pijenja, a mnogi su korisnici ostali oduševljeni ovim trikom.

@sroche2 This whole time weve been doing it wrong! #pov #doingitwrongthiswholetime #newbottle #bottletop #fyp #fy #viral ♬ original sound – Dude Dad

‘Najjednostavnije je otrgnuti čep’

“Svi ste ih cijelo vrijeme krivo otvarali”,  napisao je jedan korisnik. “Najjednostavnije je otrgnut čep”, piše netko drugi. “Ovi me čepovi izluđuju”, poručio je jedan gospodin. “Jedva čekam vratiti se u SAD da ne moram trgati čepove sa svih bočica”, “Zavrneš čep, skineš ga i piješ kao normalna osoba”, “Moram isprobati ovo”, glase neki od komentara.

Podsjetimo, sve zemlje Europske unije morale su do srpnja ove godine u potpunosti ukinuti čepove koji se mogu odvojiti od plastičnih boca do tri litre i zamijeniti ih neodvojivim čepovima. Cilj ove odluke je smanjiti količinu plastičnog otpada pa ga zajedno s bocom možete baciti u kantu za smeće ili pak odložiti u spremnik namijenjem za plastiku.



Komentari