Hrgu zateklo pitanje prijateljice: ‘Draga Mirjana, što je ovo?’

Mirjana Hrga (Foto: Goran Mehkek/CROPIX)

“Rezultati turizma u prvoj polovici godine su izvanredni, sektor će kvalitetno odraditi i ljetnu sezonu, a očekuje se i odlična posezona, što pokazuje kako se ostvaruju napori da Hrvatska postane cjelogodišnja destinacija”, izjavio je prije nekoliko dana ministar turizma i sporta Tonči Glavina nakon sjednice Vlade.

No, unatoč tome što se posvuda hvali ovogodišnja turistička sezona, čini se da u praksi nije svugdje baš tako idealno.

Naime, bivša novinarka, a danas uspješna poduzetnica i sama vlasnica konobe na moru, Mirjana Hrga, u svom se posljednjem Facebook statusu osvrnula upravo na ovu temu.

‘Draga Mirjana, što je ovo sa sezonom’

“Na televizijama se predstavnici vlasti i turističkih zajednica ne mogu nahvaliti koliko je sezona dobra. Bilježe oni porast. Istovremeno, zove me draga prijateljica iz Malog Lošinja, jednog od hit mjesta hrvatskog turizma: ‘Draga Mirjana, što je ovo sa sezonom'”, započela je Hrga svoj status.

“Nisam otprve shvatila u kojem smjeru ide pitanje: dobrom ili lošem. Ja sam, naime, iz čistog avanturizma otvorila konobu kraj groblja u povijesnom Osoru, na zabačenom, izrovanom mjestu koje stvarno trebaš pronaći i nemam pojma što se događa izvan ‘mojih zidina’.


Sada na plaži, u istom tom Osoru, jedna draga i pametna gospođa postavlja mi isto pitanje. Sad se i ja pitam: Kako zapravo vani stvari stoje?”, nastavila je 52-godišnjakinja.

Žustra rasprava bivših kolegica, Hloverki zasmetao Hrgin status: ‘Ta je usporedba glupa do boli’

“Kome vjerovati”

“Što smo to napravili ako smo podbacili? Kome vjerovati – medijskim izvještajima ili ljudima iz zajednice? Ja se izuzimam jer, hvala Bogu, izgradila sam svoju priču, stekla drage goste koji mi fakat hrane dušu. Kao i nekada novinarstvo.

Međutim – pametan čovjek je sretan onoliko koliko su sretni ljudi oko njega. I zato – kako stvari zapravo stoje”, upitala je bivša novinarka na kraju objave.


Komentari