Hrga reagirala na tekst Rudanice pa poručila: ‘Pljunula bi im u lice’

Mirjana Hrga (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Početkom svibnja ove godine, spisateljica i kolumnistica Vedrana Rudan šokirala je javnost objavivši kako joj je dijagnosticiran karcinom. Podrobnije o ovoj dijagnozi progovorila je tada u tekstu naziva “Rak i ja” na svojem blogu, a sad je otkrila s kakvim se mislima bori u posljednje vrijeme.

“Kad imate rak samo vam se on mota po glavi. Znam! Znam! ZNAM! Moram misliti pozitivno, ne misliti na rak nego na lijepe stvari. Što su lijepe stvari? Nedavno sam pročitala kako naš poznati novinar razdragano izjavljuje, djeca su naša najveća sreća i smisao života.

A da mislim na svoje dijete? Mislim, mislim. Je li mi ikad bilo smisao života? Nije. Jesam li čitav život činila sve da bih mu pomogla u svakom trenutku? Jesam”, započela je Rudan.

Mirjana Hrga zatvorila konobu: ‘Moramo jedan dan završiti, šteta’

‘Ključ je u obitelji’

“Pa ipak, to moje dijete koje volim u četiri mjeseca moje bolesti ne može naći petnaest minuta vremena za mene i posjetiti me?! Ruku na srce, bit ću sasvim iskrena, da li me to žalosti? Iskreno, najiskrenije, ne. I telefon je susret”, napisala je, među ostalim, a na njen tekst osvrnula je bivša novinarka Mirjana Hrga.


“Nikada nisam željela imati djecu. Točnije – nikada nisam uspjela razviti taj osjećaj jer sam kao curetak izabrala novinarstvo”, započela je Hrga svoj osvrt te nastavila.

“Ne možeš dijete spremiti u putnu torbu kao stvari za sljedeći teren. Raditi to što sam radila ja i imati dijete, bilo bi krajnje sebično. Dijete treba odgajati. To ne radi ni ulica ni škola. To su glupe zablude lijenih roditelja i glupog društva. Ključ je u obitelji. E, da sam ga/ih imala, da sam oboljela i da ne brinu o meni – pljunula bih ih u lice”, zaključila je Hrga.

Bolesna Vedrana Rudan potražila pomoć: ‘Ne daj nikome da ti živi u glavi ako ne plaća rentu’


Komentari