Hrga progovorila o izazovnom periodu: ‘Nisam znala ništa, svi su očekivali da ću propasti’

Mirjana Hrga (Foto: Facebook)

Nagrađivana novinarka i poznato televizijsko lice, Mirjana Hrga, svojedobno je bila i savjetnica bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

A onda je svoj život odlučila promijeniti iz korijena te je zagrebačku vrevu zamijenila mirnim otočkim životom na Malom Lošinju, točnije, u gradiću Osoru gdje je otvorila Konobu Mare.

Ljubav prema hrani i otoku nagnali su Mirjanu i supruga, zagrebačkog odvjetnika Stašu Stefanovića, da u ovom povijesnom gradiću otvore mjesto u koje će rado svraćati i domaći i stranci, a Mirjana se sada na Facebooku osvrnula na prvih pet godina Konobe Mare.

“Svi su očekivali da ću propasti”

“Trebalo je pet godina. Svi su očekivali da ću propasti nakon prve. I propala bih da se nisam radom zainatila”, započela je Hrga iskreno, a potom ispričala kako su izgledali njezini početci u poduzetništvu.

“Naime, u potpunosti mi je bio stran taj svijet iako sam pored njih živjela. Bila je to jedna od mojih najvećih ludosti u životu. Nisam znala ništa. Gradila sam kuću od krova, jer jedino što sam znala – znala sam biti gost. S te pozicije stvorila sam čvrstu kuću.


Tu sam tek nažalost upoznala i ljude i shvatila što su u svojoj biti. Taj dio voljela bih izbaciti, ali to je život. Ne može sve biti dobro. Sa spoznajom da se nakon 30 godina predsjednika, premijer, kriminalaca i svih vrsta susrećem s ‘običnim ljudima’ – izazov je postajao sve veći. Shvatila sam da takvima nisam dorasla”, priznala je iskreno bivša novinarka.

Mirjana Hrga pohvalila se lijepim vijestima: Njoj i suprugu Staši Stefanoviću pristižu čestitke

“Sloboda je veća od svega”

“Da sam pustila da me okruženje impresionira, ne bih danas ovo pisala. Izabrala sam model koji je njima bio smiješan i neozbiljan (više nije), u kojem u svojem restoranu plaćam svaku svoju kavu. Većina je to s podsmijehom pratila. Valjda ‘gazda može što hoće’… E, kod mene ne može. A ne može ni nitko drugi.

Od jednog propalog mjesta napravila sam dnevni boravak za ljude koji kao da kroz neki čudesni filter ulaze u njega. Tu sam upoznala impresivne osobe, stvorila nove odnose, naučila mnogo… Pričam strancima o svojoj zemlji, pričam i o dijelovima svijeta i situacijama kojima sam bila svjedok. Slušam njihove priče. I sve ide kako treba.

Dokle god mi bude zadovoljstvo i dokle god budem u prilici, jer – sloboda je veća od svega”, zaključila je ponosno Hrga na kraju statusa.


Komentari