Grdoviću priuštili veliku neugodnost na festivalu, on sve iznenadio reakcijom: ‘Pa normalno’

Mladen Grdović (Foto: Luka Gerlanc / CROPIX)

Na 27. Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku došlo je do nesvakidašnje nezgode, zbog koje je pjevač Mladen Grdović skoro ostao zakinut za pobjedničku titulu. Naime došlo je do pogrešnog zbrajanja glasova zbog čega je za pobjednicu proglašena Sinjanka Duška Brčić-Šušak, dok je stvarni pobjednik bio Grdović.

Brčić-Šušak čak je uručena nagrada, nakon čega su shvatili da je došlo do pogreške. Na kraju je Grdović osvojio nagradu publike, dok je klapa Trogir zauzela drugo mjesto umjesto Antonija Perine, koji je prvotno bio najavljen kao drugi. Treće mjesto pripalo je klapi Kaše iz Dubrovnika, a ne klapi Trogir. Duška je ipak dobila nagradu za najbolju interpretaciju, dok je Antonio Perina nagrađen za kantautorstvo.

Ante Viljac, Grdovićev bliski suradnik i autor većine teksta i glazbe pobjedničke pjesme “Sveta zemlja Dalmatina,” komentirao je ovu neugodnost. Izjavio je da je Grdović bio iscrpljen od brojnih nastupa, ali je ostao smiren nakon što je Duška prvotno proglašena pobjednicom, rekavši da mu je najvažnije da se pjesma svidjela publici.

Mladen Grdović (Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX)

Gradonačelnik joj je čestitao

Nakon što je, pak, utvrđeno da je Grdović ipak pobijedio, to jest osvojio najznačajniju nagradu, Grdović se, otkrio je Viljac, nasmijao i jednostavno rekao: ‘Pa normalno’.

Jole ispričao o propustu zbog kojeg mu se današnja supruga nije javljala: ‘Krivo sam to napravio’


Prvotno oduševljen pobjedom svoje Sinjanke, gradonačelnik Miro Bulj, čestitao je mladoj Duški na pobjedi, no nakon što je njena pobjeda ‘poništena’ oglasio se novom porukom. “VAR SOBA Dalmatinske šansone u Šibeniku nakon dugo razmišljanja i konzultacija a sve zbog iznenađujuće dobrog starta i lipog glasa oduzela je nagradu najboljoj na festivalu, Sinjanki Duška Brčić-Šušak. Još jednom čestitke za Dušku”, poručio je Miro Bulj.

Zanimljivo je za primijetiti broj pregleda Grdovićeve i Duškine pjesme na YouTubeu. Oboje su pjesme digli prije tri tjedna. Grdovićeva pjesma ‘Sveta zemlja Dalmatina‘ ima 64 tisuće pregleda, dok Duškina pjesma ‘Balada za njega‘ ima 42 tisuće pregleda. Inače, mladu pjevačicu pamtimo i po sudjelovanju u showu The Voice Hrvatska.


Komentari