Gledatelje zaprepastio prilog Mojmire Pastorčić: ‘Strašno, uništit će sami sebe’

Screenshot: RTL

Ovog ljeta u Opatiji, jedna od glavnih tema razgovora među turistima i mještanima su neobično visoke cijene sladoleda. Situacija je dosegla vrhunac kada je voditeljica RTL-a Mojmira Pastorčić izrazila svoje iznenađenje u vezi s cijenom jednog običnog kupa sladoleda u tom poznatom hrvatskom turističkom mjestu.

“Je li 17 eura preskupo za kup sladoleda? Više od 800.000 ljudi vidjelo je na TikToku objavu influensera iz BIH Mirze Mustafagića kojem su prisjele četiri kuglice s preljevom”, započela je Mojmira i potom nastavila.

“Objavio je cjenik iz Opatije, napisao da su cijene više nego lani i da je to preskupo. Neki su se složili, kažu da će Hrvatska samu sebe uništiti, drugi misle da kup nije trebao jesti na terasi hotela od 5 zvjezdica”, kazala je Pastorčić u najavi priloga na RTL Direktu.

@mirza.mustafagic Volim Hrvatsku i dalje ću naravno dolaziti ali ove cijene su skuplje nego vani. Sve znam, najljepse more, slazem se… ali ovo jeste skupo. Slažete se? #nohate #lovecroatia ♬ original sound – Mirza Mustafagic

‘Uništit će sami sebe’

Reakcije na društvenim mrežama bile su burne. Gledatelji su komentirali: “Strašno, ubijamo sami sebe”, “Ajme moja Opatija”, “Tek je počelo”, “Oni će sami sebe uništiti”, te mnogi drugi. Jedan od komentara bio je posebno sarkastičan: “Jesi to u Monacu?”. Mnogi su isticali da je pohlepa uzrok ovakvih cijena, dok su drugi sugerirali alternative, poput izrade domaćeg sladoleda.

Neki su komentatori uspoređivali cijene u Hrvatskoj s onima u drugim europskim zemljama. “Ako Austrijanci mogu imati skupo pivo, zašto mi ne bismo mogli imati skup sladoled?”, upitao je Branko iz Opatije, dodajući da postoje i jeftinija mjesta za uživanje bez visokih troškova.


Gledatelje iznenadila neočekivana promjena u RTL Direktu: ‘Da sam barem znao ranije’

Neki su i branili viske cijene

S druge strane, neki su branili visoke cijene, objašnjavajući ih luksuznim okruženjem. “Otišao u Opatiju, hotel s 5 zvjezdica, pogled na more, vrhunska usluga i kvaliteta. Gospodine dragi, to sve ima svoju cijenu”, glasio je jedan od komentara.

Debata o cijenama sladoleda u Opatiji otkriva dublje ekonomske i turističke izazove s kojima se Hrvatska suočava. Dok jedni smatraju da su visoke cijene opravdane zbog luksuznih okruženja, drugi vide rizik od odbijanja turista zbog visokih troškova. “Sve zemlje zarađuju na turizmu, ali samo u Hrvatskoj je sve skupo”, zaključili su neki korisnici društvenih mreža, izražavajući zabrinutost za dugoročnu održivost turističke industrije.

Cijene sladoleda u Opatiji postale su simbol šireg problema i izazova s kojima se suočava hrvatski turizam. Hoće li visoke cijene otjerati turiste ili će kvaliteta ponude opravdati troškove, ostaje za vidjeti u nadolazećim turističkim sezonama.


Komentari