Klapa Friži u blagdansko vrijeme donosi pravu glazbenu poslasticu, novi album ‘Pjaca moga grada’!

Hit Records

 

Posebna i nadasve jedinstvena, sasvim različita od svih, klapa Friži ovih dana zasjat će u jedinstvenom svijetlu. Osnovana prije pet godina, u samome početku klapa se opredjelila za dalmatinsku šansonu i šlagere mediteranskog izričaja.

Od danas i službeno svojoj publici, ljubiteljima dalmatinske pjesme, ali i onima koji će to tek postati, u najljepšem mjesecu u godini predstavljaju novi album “Pjaca moga grada’” u izdanju Hit Recordsa. Prije točno godinu dana radijskim eterom zaplovila je pjesma “Pjaca moga grada”, po kojoj album i nosi ime, a koju je klapa otpjevala zajedno s Oliverom Dragojevićem.

Mladen Vujčić (prvi tenor), Mlađan Tudor (drugi tenor/solist), Žarko Siriščević (prvi bariton), Dragutin Pezelj (drugi bariton), te Vedran Piplović (bas) članovi su klape Friži, koja će Vas osvojiti na prvo slušanje. Album “Pjaca moga grada” sadrži jedinstvenih i čarobnih dvanaest pjesama koje će zasigurno pronaći put do srca svih poklonika glazbenog opusa klape Friži.

00000000000000000000KF


“Sastali smo se prije pet godina i otada je krenula priča o klapi Friži s prvom pjesmom “Anđela”. Na albumu “Pjaca moga grada” koji je producirao Joško Banov, nalazi se dvanaest pjesama. Deset autorskih pjesama uz dvije na kojima se kao autori pojavljuju Teo Trumbić, te Slobodan Mišević. Iznimno smo sretni izlaskom novog albuma koji nam daje dodatni vjetar u leđa za stvaranje novih pjesama.

Sve pjesme koje se nalaze na albumu žanrovski su se jako dobro uklopile, a sve je rezultiralo prepoznatljivim zvukom klape Friži.”, rekao je Žarko Siriščević, prvi bariton klape.

Izvršni producent cijele priče Joško Banov o samom albumu rekao je, “Veliko zadovoljstvo je sudjelovati na ovom zaista lijepom projektu punom emocija i vrlo izražene melodioznosti. Mislim da će se slušatelji pronaći u mnogim pjesmama i osjetiti Dalmaciju kroz jedinstvene izvdbe klape Friži. Zahvaljujem se i velikom Oliveru što se rado odazvao biti dio ovog projekta.”

Ove blagdane svoje bližnje, ali i sebe počastite albumom klape Friži ‘Pjaca moga grada’ kojeg jednostavno morate imate.

Kako zvuči ‘Pjaca moga grada’ u izvedbi klape Friži i Olivera Dragojevića poslušajte OVDJE. Svoj primjerak albuma “Pjaca moga grada2 potražite od danas u svim boljim prodavaonicama nosača zvuka.

 

 


Komentari