(Foto) Urban održao koncert karijere: Na pozornici Arene Zagreb pridružio mu se i slavni glumac

Foto: Lucija Očko/CROPIX

Poznati riječki glazbenik Damir Urban održao je u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a veliki koncert u Areni Zagreb. Njegovi brojni hitovi za tu su prigodu ‘obojani’ novim aranžmanima, a cijelom pričom ravnao je maestro Alan Bjelinski.

‘ONO KAD TE ZVRCNE DAMIR URBAN’: Pjevačeva potraga za prijateljem iz djetinjstva ima sretan kraj

Na pozornici su se pojavili i gosti – harmonikaši, zbor Mozartine te glumac Rade Šerbedžija, s kojim je Urban zapjevao pjesmu Kemala Montena ‘Ni u tvom srcu’.

U nedavnom intervjuu za Hrvatsku diskografsku udrugu, Urban je otkrio detalje priprema za najveći koncert u karijeri.

Foto: Lucija Očko/CROPIX

‘Moj najveći samostalni koncert u cijeloj mojoj karijeri. Svirali smo mi pred mnogo ljudi. I na Ušću u Beogradu gdje je znalo biti pedeset, šezdeset tisuća ljudi. Ali, to nisu naši koncerti. To su koncerti na kojima je deset izvođača pa smo mi jedni od njih, tko zna je li tko došao da bi vidio nas. S druge strane, to su koncerti na koje je možda besplatan ulazak. E, ovdje je sasvim nešto drugo’, rekao je Urban te otkrio savjet koji mu je dao Gibonni.

‘Eventualni gosti nisu najavljeni, znači na njihov račun nije prodana ni jedna ulaznica, što mi je drago. To sam naučio od svojeg prijatelja Gibonnija. Da, ako imaš gosta, to ne javiš’, rekao je Urban.


Foto: Lucija Očko/CROPIX

Priznao je i da je ostao neugodno iznenađen cijenom ulaznice. ‘Karta nije jeftina. Ja ti moram reći da sam ja bio prestrašen. Pokušavao sam i nagovarao…’, rekao je Urban, a novinar Zlatko Turkalj ga je upitao – Smanjiti prostor i otići nekamo drugdje?

‘Točno, i nagovoriti ljude koji su me nagovarali s jedne strane: Daj, idemo, idemo… Svi koji su uključeni u taj koncert svjesno riskiraju s velikom željom da se taj koncert dogodi kao nekakva potrebna ravnoteža. Kao što je u svijetu prirode potrebna ravnoteža. Tako oni misle da je i u svijetu glazbe, na našoj sceni, potrebna ravnoteža i da je zapravo koncert sa Simfonijskim orkestrom, u mojem slučaju nas sa Simfonijskim orkestrom, idealna ravnoteža svemu što se trenutačno događa i svim koncertima koji su se događali, pa evo i prije nekoliko dana u Areni. Što ne znači da ja umanjujem vrijednost svih ljudi koji nastupaju, ali ovo je definitivno drugi pol. Mi dolazimo s druge strane’, rekao je Urban u intervjuu uoči koncerta.

DON MIJO DIGAO ARENU NA NOGE! Karizmatični svećenik izazvao oduševljenje tisuća obožavatelja

Foto: Lucija Očko/CROPIX

‘I smatram da je to ovom društvu u ovim vremenima, sve u svemu, potrebno. I da, nemoj se stalno zavlačiti kao u mišju rupu, nemoj se stalno povlačiti. To su mi govorili jer, kao, ne želim preuzeti odgovornost, ne želim ovo-ono i ti sad opet u neki mali klub. Tako su me na neki način uvjerili da, ako su oni već dovoljno svi ludi da krenu u to i vjeruju u to, onda stvarno nije pravedno da ja kažem da ja neću. Razgovarao sam sa svojim bendom. Rekli smo – Hajde onda, u redu, idemo. Krenuli smo u tu avanturu’, priznao je glazbenik, a rizik mu se, sudeći po recenzijama sinoćnjeg koncerta, očito isplatio.


Komentari