(FOTO) Ovo čarobno mjesto nalazi se u Hrvatskoj, i to nedaleko od Zagreba: Znamo i kako možete doći do tamo

Foto: Instagram

Zmajevo oko je prirodni fenomen skriven u srcu Dugog otoka u blizini uvale Bribišćica, piše Gloriaglam.

Ovo čarobno djelo prirode nastalo je trošenjem vapnenca stijene u kojoj se nalazi, a osim toga cijela uvala Brbišćica je zanimljiva zbog svoje geomorfološke raznolikosti prepune fosila i tragova iz daleke povijesti.

Oni najhrabriji mogu se odvažiti i preroniti vapnenačku stijenu koja odvaja Zmajevo oko od mora budući da postoji podvodni hodnik kroz koje more dopire do bazena.

Nedaleko od Zmajevog oka nalazi se još jedna nevjerojatna lokacija – špilja Golubinka. U špilju se može ući kajakom (najčešće se polazi sa same plaže Brbišćice) ili plivajući, a dolaskom do samog kraja priroda vas nagradi prizorom sunčevih zraka koje prodiru kroz prirodni prozor u vrhu špilje.

 

View this post on Instagram

 

u pećini u tami u moru ?

A post shared by sarabezh (@sara_bez_h) on

Također, na samom kraju Golubinke nalazi se i plaža gdje se možete odmoriti, fotografirati i jednostavno uživati u pogledu.

 

View this post on Instagram

 

Važna obavijest za sve naše otočke ranoranioce! ? ⏰ Od sada je u našoj ponudi i jutarnja SUP tura od uvale Brbišćica do morske špilje Golubinka! Polazak je u 8 sati iz Brbinja, a trajanje cijele ture je oko dva i pol sata. Po dogovoru možemo organizirati polazak i iz drugih mjesta na Dugom otoku. Jeste li spremni za neopisivu ljepotu ove skrivene uvale i prirodne morske špilje? ? • Important announcement for our island early birds! ? ⏰ New offer: morning SUP tour from Brbišćica bay to sea cave Golubinka! The tour starts at 8 a.m. and the approximate duration is two and a half hours. Starting point is Brbinj, but we can arrange picking you up in other villages on Dugi otok. Are you ready for the indescribable beauty of these hidden bay and natural sea cave? ? • • • • • • • • • • #valatours #valatoursdugiotok #SUPerience #dugiotok #zadar #zadar_region #supmagazine #supzadar #supcroatia #visitcroatia #croatiafullofnature #croatiafullofadventures #ljetoincroatia #wanderlustcroatia #condenastetraveller #croatiathevacationyoudeserve #pointersfridays #brbiscica #golubinkacave #likezadar #tourscroatia #croatiamylove #croatiannomads #ilcroatia #croatia_captures #croatia_photography #croatiainstagram #sunsealove #croatiatravel #sunseacroatia

A post shared by Vala Tours (@valatoursdugiotok) on

uvala Brbišćica dostupna je automobilom, ali treba pripaziti na broj parkirnih mjesta budući da je parkiralište limitirano.

U okolici nema trgovine, a na plaži nema hlada stoga ne zaboravite uzeti sve što vam je potrebno za ugodan boravak i odmor.

Šire područje Dugog otoka oko uvale Brbišćica građeno je od karbonatnih stijena nastalih prije stotinjak milijuna godina.

O Zmajevom oku postoji i jedna narodna legenda koja tvrdi da ako se dvoje zaljubljenih zajedno okupa u Zmajevu, živjet će dugo u sretnom braku, bit će vjerni jedno drugom do kraja života, a njihov će brak biti blagoslovljen vječnom ljubavlju i zdravom djecom.

Lokalci su je dugo pokušavali čuvati pod velom tajne: Slažete li se da je ovo najljepša plaža u Hrvatskoj?


Komentari