ENIS BEŠLAGIĆ O ULOZI KOJA GA JE OBILJEŽILA: ‘Od repriza ‘Naše male klinike’ nemam nijednu marku, sva prava ima Đuro’

Enis Bešlagić (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Popularni glumac Enis Bešlagić iza sebe ima brojne televizijske uloge, a jedna od njegovih najpoznatijih je ona portira Šemse iz ‘Naše male klinike’, koja se emitirala od 2004. do 2007. godine. U nedavnom intervjuu za Slobodnu Bosnu progovorio je o toj čuvenoj ulozi.

“I da sam igrao bilo koju drugu ulogu u ‘Našoj maloj klinici’ mislim da bih opet ostavio veliki trag. Jednostavno, vrijeme mi je odgovaralo, bio sam zaigran, završio glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, željan posla u Bosni i Hercegovini. Bio sam član Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, a oni me nisu htjeli pustiti da snimam seriju. Pa sam odlučio dati otkaz. I tada sam kao prvi i jedini glumac u povijesti našeg teatra, dao otkaz u kazalištu zbog snimanja serije, i rekao da se nekom drugom napravi mjesto da ga ja ne zauzimam”, započeo je Bešlagić pa nastavio.

“To mnogi nisu napravili, nego su koristili plaću iz budžeta, a sa strane su snimali puno, tezgarili i dodatno zarađivali. Ja to nisam radio, hvala Bogu, i na to sam jako ponosan. I onda sam završio „na ledu“. A kada si „na ledu“ postoji velika mogućnost da „prokližeš“. Ipak sam „stao na noge“. A što se tiče uloge Bosanca-portira u „Našoj maloj klinici, na kraju sam ispao najpametniji od svih tamo „doktora“ i „ravnateljica“, koji su se hvalili tim „titulama”, kazao je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Enis Bešlagić🎭🎬 (@beslagicenis_jedini_pravi)


“Od njene prodaje nemam ništa”

Od serije, kaže, nema financijsku korist.

“Nažalost, ja ni od jedne reprize serije „Naša mala klinika“, od njene prodaje nemam ništa, nijednu marku. Sva prava ima njen autor Branko Đurić Đuro. Ja nemam prava ni da igram ni da napravim predstavu o Šemsi, iako me svi tako zovu, većina me djece tako percipira. Vjerojatno je ne bi reprizirali da je nitko ne gleda. I vjerojatno je Šemso kod djece najpopularniji lik. Ali oni kad odrastu jako dobro znaju tko je Enis Bešlagić i hvala Bogu da danas imam svoju publiku od koje mogu živjeti i koja je nekako izgrađena zajedno sa mnom i jako sam sretan zbog toga”, rekao je Bešlagić.

THOMPSON SE OGLASIO NAKON DUGO VREMENA! Sinu je uputio dirljive riječi: ‘Ti ne boj se sine…’


Komentari