Ecija Ojdanić taj dan nikad neće zaboraviti: ‘Zacrnilo mi se, zamolila sam je da zove hitnu ako padnem’

Ecija Ojdanić podijelila s obožavateljima lijepe vijesti (Foto: Nera Simic/CROPIX)

Glumica Ecija Ojdanić ubire plodove dugogodišnje posvećenosti trčanju – na Državnom prvenstvu u polumaratonu u Varaždinu osvojila je drugo mjesto u svojoj kategoriji, a s pratiteljima na Instagramu podijelila je detalje tog pothvata koji je na trenutke bio izuzetno zahtjevan.

‘Netrkačima možda to nije lako shvatiti, ali, meni je puno ugodnije trčati 42 km, nego 21. Polumaraton je puno brži i eksplozivniji. Još ako krene u 10 i 30, na 30 stupnjeva, još je manje sreća’, napisala je Ecija uz fotografiju s medaljom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic)


‘Uvijek svoju utrku posvetim nekome. Da se nisam u srcu obvezala ovu utrku posvetiti nekome, vjerojatno bih odustala. Ali, ovako odustajanje nije bilo opcija. Uglavnom, bilo je prevruće, bilo je jako teško…’, napisala je i nahvalila ‘herojsko savezništvo Sljemenaša’ čija je članica.

‘Na ovim fotografijama zorno se može vidjeti način preživljavanja na ovoj utrci. Na svakoj okrepi jedna čaša u sebe, druga čaša po sebi’, opisala je polumaraton.

‘TEŽAK FESTIVALSKI ŽIVOT’ Ecija Ojdanić pokazala besprijekornu figuru u badiću: ‘Ti si takav komad!’

‘A ono što se ne vidi na fotografijama, je savezništvo moje kolegice trkačice sa startnim brojem 144. Najtežih 15-ak km smo trčale u sličnom tempu, ona par koraka ispred mene’, napisala je Ecija.

Borba za svaki kilometar

‘I to tijekom najteže dionice, između kukuruza, bez imalo hlada, na plus 30 stupnjeva. Ušla sam u njen ritam, i tako me, potpuno nesvjesno, vukla kroz te najteže dionice. Nismo puno razgovarale, samo smo u tišini trčale, i borile se za svaki kilometar’, opisala je međusobno bodrenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic)

‘Negdje oko 16. kilometra, počela sam psovati. I vrućinu, i sebe, i onda je i moja tiha suputnica počela psovati .. I onda smo se počele smijati. I to je bila točka preokreta. Nismo ni dalje puno pričale… Samo smo se tu i tamo bodrile…. Ajmo, možeš ti to, ja njoj, pa ona meni. I tako sve do cilja’, prisjetila se Ecija.

‘Negdje oko 17. km mi se zacrnilo, i zamolila sam je da zove hitnu, ako padnem u nesvijest. Nisam pala u nesvijest’, dodala je.

‘Uspjele smo doći do cilja, ona 19., ja 20. od svih žena sveukupno. I druga u kategoriji, s vremenom od 1:40:46. Personal best. To savezništvo pamtit ću cijeli život’, ustvrdila je glumica koja je u utrkama pronašla novu strast.

 


Komentari