Dva dobro poznata lica vraćaju se na RTL televiziju: ‘Sigurna sam da to gledatelji prepoznaju’

RTL televizija, ilustracija (Foto: Dragan Matic / CROPIX)

Nakon više godina, poznata lica vraćaju se na RTL televiziju. Naime, radi se o meteorologinjama Tanji Renko i Željki Pogačić Brckan koje će svakodnevno u RTL-ovu programu donositi vremensku prognozu.

Njihov povratak oduševio je brojne gledatelje. Inače, Tanja Renko se na RTL televiziju vraća nakon skoro 20 godina. Karijeru je 2005. godine započela kao producentica vremenske prognoze.

“Imam divne uspomene iz tog razdoblja, bilo je to moje prvo pravo zaposlenje, uz studij, a potom i nakon diplomiranja. Povratak u RTL tim je lakši i ljepši jer ću raditi s mnogim kolegama s kojima sam i tada surađivala”, otkrila je meteorologinja za Net.hr.

Poznate meteorologinje (Foto: RTL)

 

Velika očekivanja

Nadalje, proteklih godina Renko je radila kao prognostičarka za DHMZ, a gledateljima javnog servisa donosila je i pregled vremenske prognoze putem radijskog i televizijskog programa.

Nedavno je angažirana kao medicinska fizičarka KBC-a Rebro, nakon čega se vratila na RTL. Također, Renko je govorila i o izazovima s kojima se svakodnevno suočava u svom poslu.


“Kako su očekivanja sve veća, ponekad je teško u predviđenom vremenu reći sve što se želi, no istovremeno to je draž i izazov ovog posla. Odgovornost prema poslu i gledateljima je velika, povjerenje se gradi s vremenom, a sigurna sam da to gledatelji prepoznaju”, tvrdi.

Novinar RTL-a šokirao gledatelje usred javljanja uživo: ‘Nemam druge opcije, doviđenja’

Nadalje, njezina kolegica, Željka Pogačić Brckan dodaje da su izazovi s kojima se u posljednje vrijeme susrećemo kao populacija izrazito zahtjevni i nemilosrdni.

“Prilagodba sve češćim ekstremnim vremenskim prilikama trebala bi biti već naša sadašnjost, jer je ona klimatska budućnost o kojoj cijelo vrijeme govorimo tu pred vratima i već lupa na njih. Nadam se da je svi čujemo”, poručila je Pogačić Brckan.


Komentari