Danijela Martinović otvoreno o mami Huljić: ‘Osjetila sam to čim sam je upoznala’

Danijela Martinović (Foto: Instagram)

Dokumentarna serija “Zauvijek autor” koja se emitira na HRT-u donosi priče o životima i karijerama autora glazbe ili tekstova koji ponekad ostanu u sjeni jer najveći dio popularnosti i slave uglavnom ‘pokupe’ izvođači, odnosno pjevači.

Tako je u epizoda prikazana u utorak, 21. svibnja, gledatelje pobliže upoznala s autoricom Vjekoslavom Huljić koja je u svom domu na Gripama ugostila scenarista i redatelja Tonija Volarića, s kojim je razgovarala o svojoj karijeri, obitelji, prijateljima i suradnicima.

Također, u emisiji su gostovali i neki pojedinci s kojima je tijekom svoje karijere surađivala, a koji su otkrili neke zanimljivosti i detalje koji javnosti nisu bili poznati.

@zagrebinfo Što vas živcira na hrvatskim svadbama? 💃 #zagrebinfo #zagreb #vjenčanja #voxpopuli #fy #fyp #viral #tiktok #viraltiktok #croatia ♬ original sound – zagreb.info

‘Osjetila sam majčinsku sigurnost u njoj’

Jedna od njih je i naša poznata pjevačica, Danijela Martinović, koja je ovom prilikom otkrila kako je Vjekoslavu upoznala još kao mlada djevojka: “Ja Vjekoslavu poznajem od svoje 19. godine, dakle kad sam došla u Magazin. To je bio jedan vrlo, vrlo velik zalogaj nakon Ljiljane Nikolovske, koja je po mom mišljenju i dan danas jedna od najboljih pjevačica ovih prostora svih vremena”, rekla je Danijela i dodala kako je prvi album grupe Magazin bio odskočna daska za Vjekoslavu Huljić: “Ona je otvorila velika vrata na koja je ušla i koja su vječno ostala otvorena”.

Potom je Danijela otrkila da prema Vjekoslavi gaji duboke emocije na nju je u mladosti gledala kao na drugu majku’: “Ja kad sam započinjala, osjećala sam tu neku žensku sigurnost u njoj i znala sam često puta, pogotovo na festivalima kad bi se viđali, kad bi ona bodrila nas, sjesti joj u krilo i to je bilo zaista tako prirodno, osjetila sam neku majčinu sigurnost u njenom krilu. I to sam kasnije shvatila, to uopće nema veze s godinama, to naprosto imate u sebi i širite to iz sebe”, komentirala je Danijela.


A i Vjekoslava nije štedjela na lijepim riječima za Danijelu: “Kad je došla u bend Danijela je bila jako mlada i bila je nekih osam, devet godina u bendu i kad je otišla njena se samostalna karijera ustanovila kao jedna vrlo raskošna karijera. Zapravo tih 90-ih godina, ona je bila možda najveća zvijezda zabavne glazbe i njen album je bio naprodavaniji album tih 90-ih godina s hitovima Zovem te ja i Da je slađe zaspati”, prisjetila se Vjekoslava Huljić.


Komentari