Cure tjedno zarade i 1600 eura, posao je malo čudan: Ne biste voljele da vam nazovu supruga

Madeline Smith otkriva varalice na TikToku (Foto: TikTok screenshot)

Dokumentarac “Untold: Cheat Detectives”, koji vodi radijska voditeljica Daisy Maskell, prvi je put otkrio koliko trend otkrivanja varalica u vezi može biti još 2022. godine. Tada je Maskell otkrila da postoje ljudi koji tjedno zarađuju do 1680 eura razotkrivajući varalice.

Većinom se radi o influensericama koje su ze počele nazivati honey-trappericama (od engleskih riječi za med i zamku). One na svojim društvenim mrežama otkrivaju nevjerne muževe i momke, a time dobivaju na popularnosti.

Stručnjakinja za veze Tina Wilson objasnila je da influensericama prepoznatljivost donosi dodatne prilike za sponzorstva. “Profesionalne honey trapperice mogu jako dobro zaraditi, a postoje i specijalizirane usluge i privatni detektivi koji to nude kao dio svoje ponude. Neki korisnici plaćaju stotine eura kako bi saznali hoće li njihov partner ‘lajkati’ ili odgovoriti na komentar, a honey trapperi tvrde da znaju kada imaju osobu ‘tamo gdje je žele’ kada ona lajka objavu”, opisala je ovu neobičnu praksu, piše the Sun.

‘Nije sve u novcu’

Za Madeline koja se bavi honey trappingom, nije sve u novcu, iako priznaje da može biti unosno. “Radim neke usluge besplatno, ali također naplaćujem svoje vrijeme i stručnost jer je to vrlo specifična vještina – majka sam i ne mogu plaćati račune samo suncem i duginim bojama! Mjesečna zarada varira, ali mogu naplatiti između 65 i 175 dolara, ovisno o brzini. Mogu zaraditi i do nekoliko tisuća eura mjesečno.”

Madeline dodaje da sadržaj koji objavljuje može donijeti zaradu, ali da nije velika – prošli mjesec zaradila je nešto više od 200 dolara na pregledima videa. Međutim, naglašava kako je to dobra reklama, a često je kontaktiraju žene koje kažu da su nakon gledanja njezinih videa skupile hrabrost da napuste loše veze.


TikTokerica iz Velike Britanije, Dani Bose, također testira potencijalne varalice, iako odbija biti plaćena za to.

Poznata ruska astrologinja tvrdi: Ove horoskopske znakove uskoro čeka buran period pun promjena

Simulira razgovore s nevjernim momcima

U jednom videu, pokazuje poruke između sebe i zabrinute djevojke koja traži da testira njezinog dečka koji ju je prevario prije četiri mjeseca. Tijekom razgovora, dečko isprva kaže da ima djevojku, ali kasnije prizna da razmišlja o prekidu. Video o tom slučaju prikupio je više od 29.000 lajkova i više od tisuću komentara.

Wilson zaključuje da TikTok pruža savršenu platformu za ovakvu vrstu sadržaja jer je lako dijeliti i zadovoljava ljudsku fascinaciju dramom, znatiželjom i željom za pravdom. Ipak, savjetuje da treba biti pažljiv jer honey trapping može ukazivati na probleme s povjerenjem i ljubomoru te takva vrsta provjeravanja vjernosti nije zdrava osnova za bilo kakvu vezu.


Komentari