Cetinski zgrozio publiku na koncertu izjavama s pozornice: ‘Žao mi je, probat ću ubuduće šutjeti’

Tony Cetinski na Špancirfestu (Foto: Turistička zajednica Grada Varaždina)

Koncert Tonyja Cetinskog na Špancirfestu u Varaždinu izazvao je buru reakcija zbog spornih izjava koje je pjevač davao s pozornice, a koje su stvorile nelagodu među dijelom publike.

Na početku koncerta Cetinski je u mikrofon vikao ‘za show’ te poticao okupljene posjetitelje da uzvrate sa ‘spremni.’

Kako izvještava portal glazba.hr, tu se nije zaustavio već je ‘krenuo u propovijed’, spominjući Adama i Evu, ‘a ne Adama i Stevu’.

Osim toga ga je zanimalo i što u kratici LGBTQ+ radi znak +, a također je mlađe posjetitelje nazvao “Z degeneracijom.”  Nije prošlo ni bez spominjanja njegovih stavova koje je zagovarao za vrijeme pandemije.

Njegovo ponašanje naišlo je na neodobravanje dijela publike, a pjevač se nakon kritika ispričao u priopćenju za spomenuti portal.

Tony Cetinski na Špancirfestu (Foto: Turistička zajednica Grada Varaždina)

‘Jako mi je žao’

“Jako mi je žao da moj (neshvaćeni) humor, kojim nikoga nisam imao namjeru uvrijediti, nije bio primjeren. Kao glazbenik s dugogodišnjom karijerom, smatram kako moja publika najbolje poznaje moj način komunikacije i kako su svjesni činjenice da zaista nisam homofob te da poštujem i cijenim svakoga tko dođe poslušati moj nastup.


Iz tog razloga, na nastupima na kojima pjevam, uvijek se osjećam ugodno i opušteno. Povratna energija publike, koju smatram svojim prijateljima, vrlo mi je bitna. Iznimno se veselim svakom novom koncertu upravo zbog razmjene međusobne energije, emocije i zahvalnosti  prema vama. Ne bavim se LGBTQ + tematikom nego me samo interesiralo što znači onaj + na kraju te kratice. No, lako za mene, samo da nam i satiričare ili stand up komičare ne počnu zatvarati jer to bi tek bio sumrak društva. Za svaki slučaj, probat ću ubuduće šutjeti i pjevati iako zvuči nemoguće.

Još jednom se zahvaljujem svima koji su prisustvovali koncertu i žao mi je ukoliko sam nekoga svojim šalama uvrijedio i iz tog razloga nije u potpunosti uživao u mojoj glazbi koju se trudim na što ljepši način prenijeti na sve vas, šireći ljubav, za sve”, poručio je.

Organizatori: Mi na to ne možemo utjecati

Poslali smo upit za komentar na situaciju organizatorima Špancirfesta, koji su nam odgovorili da oni na ovakve situacije ne mogu utjecati.

“Turistička zajednica grada Varaždina, kao organizator Špancirfesta, ne može niti znati niti utjecati na to kakve će tko izjave davati tijekog svog nastupa.  Kao organizatori, podržavamo umjetničku slobodu, ali osuđujemo bilo kakve neprimjerene izjave”, poručili su.

Tony Cetinski tek danas otkrio istinu o čovjeku kojeg je zgazio autom: ‘Duši mi je lakše’


Komentari